Matematik
Eksponentiel vækst
12. september 2006 af
JungleJimbo (Slettet)
Jeg har lidt problemer med en opgave der omhandler eksponentiel vækst.
Den hedder;
I begyndelsen af året 1980 deponeres forskellige radioaktive isotoper. Som bekendt aftager mængden af en radioaktiv isotop eksponentielt med tiden.
Der deponeres 2.00g af isotopen Sr-90, der har en halveringstid på 28 år.
- Hvor mange gram vil der være tilbage af denne isotop i begyndelsen af år 2000?
Mit problem er, at jeg har problemer med at definere hvilke ting der er hvad, fx. f(x) = ?, og b = ? .
Alt hjælp er værdsat.
Den hedder;
I begyndelsen af året 1980 deponeres forskellige radioaktive isotoper. Som bekendt aftager mængden af en radioaktiv isotop eksponentielt med tiden.
Der deponeres 2.00g af isotopen Sr-90, der har en halveringstid på 28 år.
- Hvor mange gram vil der være tilbage af denne isotop i begyndelsen af år 2000?
Mit problem er, at jeg har problemer med at definere hvilke ting der er hvad, fx. f(x) = ?, og b = ? .
Alt hjælp er værdsat.
Svar #1
12. september 2006 af ibibib (Slettet)
f(x) = den tilbageværende mængde.
b = 2.
x = tiden målt i år efter 1980.
En enkel løsningsmetod er:
Du kender to punkter på grafen
(0, 2) og
(28, 1) da de 2 gram er halveret til et gram efter 28 år.
b = 2.
x = tiden målt i år efter 1980.
En enkel løsningsmetod er:
Du kender to punkter på grafen
(0, 2) og
(28, 1) da de 2 gram er halveret til et gram efter 28 år.
Skriv et svar til: Eksponentiel vækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
