Matematik

en lille opgave!

13. september 2006 af mani4ever (Slettet)
hej med jer.

Jeg har denne opgave for, men jeg sidder fast og behøver hjælp.

http://peecee.dk/index.php?lid=1&aid=1&pid=2&loadid=2977

Skal grafregnerens funktion 'binomcdf(n,p,r)' beregne den kumulerede sandsynlighed?

Eller gør jeg det forkert?

Vær venlige og hjælp mig. Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Du skal ganske rigtigt bruge den kommunlerede binomialfordeling.

Svar #2
13. september 2006 af mani4ever (Slettet)

n= 20 og p= 0,05
Resultatet, P(X=2)= 0,188677
er det svar på a?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Det ville da være en ringe garanti, hvis den kun var opfyldt 19% af tiden.

Du har fundet P(X=2), svarende til at der netop er 2 defekte, men det er jo ikke, hvad garantien går ud på.

Tænk lige over det endnu en gang - og husk at overvej, om det facit giver mening.

Svar #4
14. september 2006 af mani4ever (Slettet)

n = 22 og p = 0,05
Resultatet, P(X=0,05)= 0,207026 ~ 20%

altså på min lommeregner har jeg regnet ud, at:
Cdf: 0,207026
n: 22
p: 0,05
Low Val: 2
Up Val: 2

Er det rigtigt?

Svar #5
14. september 2006 af mani4ever (Slettet)

#4:

Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Nej, det er stadigt det rene vrøvl.

Se mit svar i #3 igen.

Svar #7
14. september 2006 af mani4ever (Slettet)

Jeg får det til ~ 94 % ?


Svar #8
15. september 2006 af mani4ever (Slettet)

#7:

Kan dette passe?!

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, 92,45%.

Svar #10
23. september 2006 af mani4ever (Slettet)

#9_

hvordan har du fået det til 92,45% ?

Svar #11
23. september 2006 af mani4ever (Slettet)

? hvordan får i det til et anderledes resultat en jeg?

Svar #12
23. september 2006 af mani4ever (Slettet)

Anybody?

Svar #13
23. september 2006 af mani4ever (Slettet)

.

Brugbart svar (0)

Svar #14
23. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Hvordan skal vi kunne vide det, når du ikke har beskrevet, hvordan du får dit egen resultat? (I alle detaljer, med mellemregninger og begrundelser - ikke bare en linie fra din grafregner).

Svar #15
25. september 2006 af mani4ever (Slettet)

9#:

Ibibib, hvordan har du fået det til 92,45?

Brugbart svar (0)

Svar #16
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Tastede bare ind i den kumulerede.
n=20 (og ikke 22)
p=0,05
j=2

Svar #17
25. september 2006 af mani4ever (Slettet)

Vil det så sige i a), at der er 92,45% chance for, at en æske overholder garantien.

I b) der siger jeg så, n =20 , p= 0,05 & j=0 ?

& c) der siger jeg, n= 20*50 (100) - men hvad med de andre?

Brugbart svar (0)

Svar #18
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

a) Ja
b) Ja
c) n·p = 50·0,05 = 2,5
Det mest sandsynlige er enten 2 eller 3. Beregn P(X=2) og P(X=3).

Svar #19
25. september 2006 af mani4ever (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår ikke lige det sidste. . .

Brugbart svar (0)

Svar #20
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det mest sandsynlige antal defekte er enten 2 eller 3.
Når du beregner sandsynligheden for 2 og sandsynligheden for 3, vil du kunne se hvilken der er størst...

Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.