Matematik
Hjælp til opgave!
13. september 2006 af
freestyle_love (Slettet)
Hvordan isolerer man D i denne formel?
V = (pi*h)/15*(2*D^2+d*D+(3/4)*d^2)
er selv nået frem til at den svarer til ax^2+bx+c, hvor D= x, a= pi*h)/15*2, b= d og c= (3/4)*d^2-V
Hvad gør jeg så herfra?
håber der er en, der kan hjælpe mig..
V = (pi*h)/15*(2*D^2+d*D+(3/4)*d^2)
er selv nået frem til at den svarer til ax^2+bx+c, hvor D= x, a= pi*h)/15*2, b= d og c= (3/4)*d^2-V
Hvad gør jeg så herfra?
håber der er en, der kan hjælpe mig..
Svar #1
13. september 2006 af Sansnom (Slettet)
Du har vist glemt, at gange pi*h/15 ind på alle led i parentesen. Dvs, at a er korrekt, men b og c er ikke.
Du er dog nok lettere at gøre dette:
V = (pi*h)/15*(2*D^2+d*D+(3/4)*d^2)
<=>
15V/(pi*h) = 2*D^2+d*D+(3/4)*d^2
<=>
0 = 2*D^2+d*D+(3/4)*d^2-15V/(pi*h)
Så er a=2, b=d og c=(3/4)*d^2-15V/(pi*h)
Udregn så diskriminanten og derefter D.
Du er dog nok lettere at gøre dette:
V = (pi*h)/15*(2*D^2+d*D+(3/4)*d^2)
<=>
15V/(pi*h) = 2*D^2+d*D+(3/4)*d^2
<=>
0 = 2*D^2+d*D+(3/4)*d^2-15V/(pi*h)
Så er a=2, b=d og c=(3/4)*d^2-15V/(pi*h)
Udregn så diskriminanten og derefter D.
Skriv et svar til: Hjælp til opgave!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
