Matematik

Ligning

13. september 2006 af Leah (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med denne ligning? (:

Isolér a af ligningen
s= v(nedsunket i)0 * t + 1/2 * a * t^2

På forhånd tak! (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2006 af eightx2 (Slettet)

s = v_0*t + 0,5at² <=>
s - v_0*t = 0,5at² <=>
2(s - v_0*t) = at²

osv.

Svar #2
13. september 2006 af Leah (Slettet)

s - v_0*t = 0,5at² <=>
2(s - v_0*t) = at²

mhh.. dette trin forstår jeg ikke? Du får 0,5 over på den anden side ved at sætte 2 udenfor en parantes?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2006 af Guruen (Slettet)

ganger med 2 på begge sider..
0,5*2=1

Svar #4
13. september 2006 af Leah (Slettet)

Ahhh!
okay (:

og derefter
2(s - v_0*t) = at²

(2(s - v_0*t)) / t² = at²
right? (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2006 af Guruen (Slettet)

(2(s - v_0*t)) / t² = a..

ellers havde der føst stået (at)^2 hvis det skulle blive a^2..

mening?
t'et fjernes naturligvis på den "a"-siden, når du dividerer med t^2 på begge sider..


Svar #6
13. september 2006 af Leah (Slettet)

Hov. Ja, selvfølgelig står t^2 kun på den ene side. Kopierede og glemte at slette det (;

Tak for hjælpen alle zu sammen!

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.