Matematik
bestemte ingraler...
13. september 2006 af
ASLAK (Slettet)
Beregn ved hjælp af stamfunktioner:
a) S31 x^2*sqr(x^3+3)dx=
her bruger jeg så substitution, og får så:
S31 x^2*sqr(t)*(1/3x^2)dt=
S31 sqr(t)*(x^2/3x^2)dt=
3 S31 sqr(t)dt=
3[2/3x*sqr(x)]31 = 3(2/3*3sqr(3)-2/3*1*sqr(1)=
3(2*sqr(3)-2/3)=
6*sqr(3)-2
b) S83sqr(x+1)dx=
jeg bruger igen substitution metoden:
S83sqr(t)dt=
(2/3*8*sqr(8)+2/3*3*sqr(3))=
16/3*sqr(8)+2*sqr(3)
a) S31 x^2*sqr(x^3+3)dx=
her bruger jeg så substitution, og får så:
S31 x^2*sqr(t)*(1/3x^2)dt=
S31 sqr(t)*(x^2/3x^2)dt=
3 S31 sqr(t)dt=
3[2/3x*sqr(x)]31 = 3(2/3*3sqr(3)-2/3*1*sqr(1)=
3(2*sqr(3)-2/3)=
6*sqr(3)-2
b) S83sqr(x+1)dx=
jeg bruger igen substitution metoden:
S83sqr(t)dt=
(2/3*8*sqr(8)+2/3*3*sqr(3))=
16/3*sqr(8)+2*sqr(3)
Svar #2
15. september 2006 af ibibib (Slettet)
a) Når du substtuerer med t=x³+3 skal du huske at ændre grænserne.
b) Du mangler både de nye grænser og at integrere sqrt(t).
b) Du mangler både de nye grænser og at integrere sqrt(t).
Skriv et svar til: bestemte ingraler...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
