Fysik
Laplaces Lov
14. september 2006 af
E=m*c^2 (Slettet)
ER DER NOGEN DER KAN HJÆLPE MIG MED DET HER:
En sæbeboble består af en tynd hinde af vand, som er stabiliseret ud mod luften på begge sider af et monolag af sæbemolekyler som vist på tegningen. (JEG KAN GODT SENDE TEGNINGEN PÅ EMALEN). Udtryk Laplaces lov for en sæbeboble med radius r.
En sæbeboble består af en tynd hinde af vand, som er stabiliseret ud mod luften på begge sider af et monolag af sæbemolekyler som vist på tegningen. (JEG KAN GODT SENDE TEGNINGEN PÅ EMALEN). Udtryk Laplaces lov for en sæbeboble med radius r.
Svar #2
15. september 2006 af fixer (Slettet)
Laplace's lov for sfæriske former lyder generelt
p = 2s/R
hvor s er overfladespændingen og p trykket. Men her skal man passe på en fælde: sæbeboblen har _to_ overflader - en indre og en ydre - så for en sådan bliver loven
p = 4s/R
p = 2s/R
hvor s er overfladespændingen og p trykket. Men her skal man passe på en fælde: sæbeboblen har _to_ overflader - en indre og en ydre - så for en sådan bliver loven
p = 4s/R
Svar #3
15. september 2006 af E=m*c^2 (Slettet)
Jeg er ikke helt med på hvad du mener.
Jeg kan godt se at sæbeboblen er en cirkel med et hul igennem (ligesom en 1 krone) ud fra tegningen. Der står 50 Å - 200 000 Å. jeg ved ikke hvordan man kan udtrykke det.
jeg kander formlen delta P = 2y / r
hvor y er overfladespændingen og r radiusen men jeg har ingen iden om hvordan jeg kan begynden.
håber at du kan hjælpe mig.
Jeg kan godt se at sæbeboblen er en cirkel med et hul igennem (ligesom en 1 krone) ud fra tegningen. Der står 50 Å - 200 000 Å. jeg ved ikke hvordan man kan udtrykke det.
jeg kander formlen delta P = 2y / r
hvor y er overfladespændingen og r radiusen men jeg har ingen iden om hvordan jeg kan begynden.
håber at du kan hjælpe mig.
Svar #4
15. september 2006 af E=m*c^2 (Slettet)
Jeg vil lige også spørger dig om en opgave fordi der er noget jeg er i tvivl om:
beregn delta p (i atm) for vanddråber med radius r=1mm og r=1nm.
løsning:
vi ved at vi skal bruge formlen deltaP=2y / r
vi ved også at y=0,072 J/m^2 som er det samme som 72 mN/m^2
deltaP= (2 * 72 mN/m ) / (0,001m) = 144 000 mN/m^2
deltaP = (2* 72 mN/m) / (10^-9 m) = 1,44*10^11 mN/m^2
så ved jeg ikke hvordan jeg kan gå videre. Håber ikke at jeg er for besværlig.
beregn delta p (i atm) for vanddråber med radius r=1mm og r=1nm.
løsning:
vi ved at vi skal bruge formlen deltaP=2y / r
vi ved også at y=0,072 J/m^2 som er det samme som 72 mN/m^2
deltaP= (2 * 72 mN/m ) / (0,001m) = 144 000 mN/m^2
deltaP = (2* 72 mN/m) / (10^-9 m) = 1,44*10^11 mN/m^2
så ved jeg ikke hvordan jeg kan gå videre. Håber ikke at jeg er for besværlig.
Skriv et svar til: Laplaces Lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
