Matematik

2 gradspolynomier

16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)
Hej jeg har brug for hjælp.

a) 4x^2-3x+5
b) -5x^2+125

Min opgave går ud på; Bestem toppunktet.

Jeg ved godt at formlen er T(-b/2b,-d/4a)

men hvordan sætter jeg tallene ind? og hvordan regner man det ud?

Please hjælp mig. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2006 af Nyomic (Slettet)

a) a=4 , b=-3 , c=5

d=b^2-4ac

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2006 af Waterhouse (Slettet)

Først: du har skrevet toppunktsformlen en anelse forkert op, den lyder T(-b/2a,-d/4a)

I det første polynomium har vi at

a=4
b=-3
c=5

Hvis vi så indsætter i formlen, får vi:

-b/2a = -(-3)/2*4 = 3/8

Til andenkoordinatet starter vi med at finde d:

d = b^2-4*a*c = (-3)^2-4*4*5 = 9-80 = -71.

Indsætter vi dette, får vi:

-d/4a = -(-71)/16 = 71/16.

Prøv selv med den anden nu.


Svar #3
16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

okay.

opgaven lyder; Bestem toppunktet for grafen for hvert af 2gradspolynomierne.

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2006 af dnadan (Slettet)

husk et anden gradspolynomium har den generelle formel:
f(x)=ax^2+bx+c
hvoraf tallene i a) er:
a=4 , b=-3 , c=5

d=b^2-4ac

som skrevet i #1

Svar #5
16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

altså når jeg regner -(-3)/2*4 får jeg det til 6, og der står 3/8, det forstår jeg ikke. :(

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2006 af LiquerEyes (Slettet)

Hej!!!

-(-3) bliver til 3 og 2*4=8. Altså 3/8

Svar #7
16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

Okay du behøver ikke at svarer jeg har forstået det. :)

Svar #8
16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

Jeg har fået
-b/2a = 0,3
-d/4a = 4,4

Er det rigtigt? Jeg har lavet en graf, og jeg mener at 0,3 må være toppunktet, ellers ser det meget mærkeligt ud..

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. september 2006 af ibibib (Slettet)

Dine beregninger er korrekte. Der må være noget galt med din tegning.

Svar #10
16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

HVordan finder man rødder?

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. september 2006 af ibibib (Slettet)

Rødderne er funktionens nulpunkter. Du skal løse en andengradsligning.

Svar #12
16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

faktoriser??

f(x)= 4x^2 -16x +16

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. september 2006 af ibibib (Slettet)

Når du har fundet eventuelle rødder kan du faktorisere.
f(x) = a(x-x1)(x-x2),
hvor x1 og x2 er rødderne.

Svar #14
16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

Altså ibibib jeg forstår det ikke helt med at løse andengradsligning ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
16. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du kender formlen

x = (-b+-sqrt(d))/(2a) ?

Svar #16
16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

nej, den kender jeg ikke.. Kan du ikke give mig et eksempel? 4x^2-3x+5?

Brugbart svar (0)

Svar #17
16. september 2006 af ibibib (Slettet)

a=4
b=-3
c=5

Diskriminanten beregnes først

d=b²-4ac=(-3)²-4·4·5=9-80=-71

Når d er negativ er der ingen løsninger.

Når d er positiv benytter du formlen i #15.

Svar #18
16. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

Tak ska du have..

Svar #19
17. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

f(x)= 4x^2-16x+16

-16^2-4*4*(+16) min lommeregne kan ikke regne den ud. HVa går der galt?

Svar #20
17. september 2006 af MgStudiePige (Slettet)

Er der ikke nogen der vil hjælpe mig?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 58 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.