Fysik
Joules lov
18. september 2006 af
bjerring (Slettet)
er igang med at skrive rapport men er i tvivl om der er rigtig det jeg skriver
Formål:
Med disse eksperimenter vil vi eftervise Joules lov, det kan vi blandt andet gøre ved at kigge på sammenhængen mellem ∆t og ∆T, når strømstyrken holdes konstant samt sammenhængen mellem ∆T og I², når tiden holdes konstant.
Teori:
Formlen vi som sagt ønsker at eftervise ser således ud.
E = R ∙ I² ∙ ∆t
I første forsøg undersøger vi ∆t og ∆T, hvor strømstyrken holdes konstant. VI finder vores resistor ved denne formel:
R = a1 ∙ m∙ c/I²
Vores hældningskoerfficient kan vi finde ved brug af denne:
a1 = RI²/m∙c
I andet forsøg undersøger vi E og I², hvor tiden er den konstante. Ligeledes kan vi finde vores resistor udtrykt ved formlen:
R = a2 ∙ m ∙ c/∆t
Hældningskoerfficinten vil komme til udtryk således:
a2 = R ∙∆t/m∙c
Har 2 grafer der giver stortset en ret linier vil det siger at de er ligefrem proportionale.
håber nogen kan hjælpe
Formål:
Med disse eksperimenter vil vi eftervise Joules lov, det kan vi blandt andet gøre ved at kigge på sammenhængen mellem ∆t og ∆T, når strømstyrken holdes konstant samt sammenhængen mellem ∆T og I², når tiden holdes konstant.
Teori:
Formlen vi som sagt ønsker at eftervise ser således ud.
E = R ∙ I² ∙ ∆t
I første forsøg undersøger vi ∆t og ∆T, hvor strømstyrken holdes konstant. VI finder vores resistor ved denne formel:
R = a1 ∙ m∙ c/I²
Vores hældningskoerfficient kan vi finde ved brug af denne:
a1 = RI²/m∙c
I andet forsøg undersøger vi E og I², hvor tiden er den konstante. Ligeledes kan vi finde vores resistor udtrykt ved formlen:
R = a2 ∙ m ∙ c/∆t
Hældningskoerfficinten vil komme til udtryk således:
a2 = R ∙∆t/m∙c
Har 2 grafer der giver stortset en ret linier vil det siger at de er ligefrem proportionale.
håber nogen kan hjælpe
Skriv et svar til: Joules lov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
