Matematik

Ligning med 2 ubekendte (hurtigt spg.)

19. september 2006 af Zipzap112 (Slettet)
Hejsa, jeg sidder og skal løse en opgave med 2 ubekendte.
Har fundet frem til at X=X, hvad skriver man så som svar?

L=Ø ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Hvis x=x går jeg ud fra, at linjerne må ligge oven i hinanden.
L=Ø er godt nok, da der ikke findes en løsning til deres skæringspunkter (da de ikke har nogen).

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2006 af mommom (Slettet)

Nej. Hvis x = x er alle tal jo løsninger. L=Ø er forkert..

Skriv bare efter, at alle reelle tal gør ligningen sand.

Svar #3
19. september 2006 af Zipzap112 (Slettet)

Hov dog var jeg ikke helt præcis.
Jeg får 0 = 0
Men det vel det samme...?

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2006 af mommom (Slettet)

Hvis går helt ud, har ligningen ingen løsninger, og så er betegnelsen L=Ø korrekt. Men hvis du får x=x, er L=R

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2006 af mommom (Slettet)

Hvis x går helt ud...

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2006 af jgthb (Slettet)

Der er ikke forskel på om x=x eller om 0=0. Man kan omskrive x=x til 0=0. Men som mommom siger, er svaret L=R

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2006 af mommom (Slettet)

Ja, på den måde self. Man så plejer man bare ikke at sige at 0=0. Så opfylder 0 kun ligningen jo..

Ved x=x opfylder både 0 og alle tal ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2006 af fixer (Slettet)

#4, #7

Jeg kan ikke lade det sludder stå uimodsagt.

Hvis ensbetydende regninger producerer udsagnet 0 = 0, som er sandt, så er samtlige dermed ækvivalente skridt sande. Er der tale om en ligning, der ved ensbetydende regninger er reduceret til 0 = 0 betyder det derfor, at den oprindelige ligning er sand, uanset værdien af den/de ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2006 af mommom (Slettet)

okay okay #8.. Jeg er jo heller ikk civilingeiør endnu..

Svar #10
19. september 2006 af Zipzap112 (Slettet)

Så svaret er L=R...

Fint, tak for hjælpen.

Skriv et svar til: Ligning med 2 ubekendte (hurtigt spg.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.