Matematik
2grads ligning?..
19. september 2006 af
neverSTXagain (Slettet)
Jeg er gået i stå i en ligning:
(jeg skal isolere x)
(a^2-4)x^2-2ax+1=0
<=>
x^2-(2ax/(a^2-4))+(1/(a^2-4))=0
herfra er jeg gået i stå, ps. jeg ved at løsningen skal være x=1/(a-2) eller x=1/(a+2)
(jeg skal isolere x)
(a^2-4)x^2-2ax+1=0
<=>
x^2-(2ax/(a^2-4))+(1/(a^2-4))=0
herfra er jeg gået i stå, ps. jeg ved at løsningen skal være x=1/(a-2) eller x=1/(a+2)
Svar #2
19. september 2006 af ibibib (Slettet)
Det er en andengradsligning.
Diskriminanten kan du beregne til 16 og derefter løse ligningen.
Diskriminanten kan du beregne til 16 og derefter løse ligningen.
Skriv et svar til: 2grads ligning?..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
