Fysik

jævn voksende bevægelse

19. september 2006 af batikha (Slettet)
Hej, jeg skal regne flg opgave ud, men er ikke sikker på jeg bruger den rigtige formel. opgaven lyder sådan:

Et legeme, som bevæger sig i en retliniet bane, har til tidspunktet 0 hastigheden 4,0 m/s og til tidspunktet 16,0 s hastigheden 12,0 m/s. Bevægelsen er jævnt voksende. beregn, hvor langt legemet bevæger sig i intervallet 0-16s.


På forhånd mange tak ..

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2006 af filleellif (Slettet)

=dv/dt er vist en god idé

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Jævnt voksende bevægelse må medføre konstant acceleration, som kan beregnes... (V = V0 + a*t)


Når accelerationen er beregnet, kan det tilbagelagte stykke bestemmes fra:

x = x0 + v0*t + 1/2*a*t^2

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2006 af mathon

a=(v-vo)/t=((12-4)_m/s)/(16_s)=0.5_m/s^2

s=(v^2-vo^2)/(2a)

s=(v+vo)(v-vo)/(2a)

s=(12+4)_m/s*(12-4)_m/s/(2*0.5_m/s^2).....

Skriv et svar til: jævn voksende bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.