Matematik
ligning
20. september 2006 af
PernilleKn (Slettet)
Hejsa
Jeg har en forskrivt til en potensfunktion som ser sådan ud:
f(x) = 1,94 * x ^-1,55
så har jeg valgt sidde tal
x = 1 - 2 - 5 - 10
f(x) = 1,94 - 0,66 - 0,16 - 0,05
så skal jeg bestemme en y-værdi og så beregne x.. jeg har valgt at sige at y = 2.. men hvordan skal jeg så finde x?
jeg har prøvet på at isolere x, hvilket har givet nogen underlige resultater?
en som kan hjælpe mig?
Jeg har en forskrivt til en potensfunktion som ser sådan ud:
f(x) = 1,94 * x ^-1,55
så har jeg valgt sidde tal
x = 1 - 2 - 5 - 10
f(x) = 1,94 - 0,66 - 0,16 - 0,05
så skal jeg bestemme en y-værdi og så beregne x.. jeg har valgt at sige at y = 2.. men hvordan skal jeg så finde x?
jeg har prøvet på at isolere x, hvilket har givet nogen underlige resultater?
en som kan hjælpe mig?
Svar #1
20. september 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du har, at
y = 1,94 * x^(-1,55) =>
y/1,94 = x^(-1,55) =>
(y/1,94)^1,55 = x =>
x = y^1,55/1,94^1,55
Du har, at
y = 1,94 * x^(-1,55) =>
y/1,94 = x^(-1,55) =>
(y/1,94)^1,55 = x =>
x = y^1,55/1,94^1,55
Svar #2
20. september 2006 af PernilleKn (Slettet)
jeg har prøvet at sige:
f(x) = 2
x^-1,55 = 1,94-2 = -0,6
-1,55/-0,6 = -1,300
og så sætte det ind på X's plads.. med det giver ikke 2..
nu bliver jeg helt i tvivl om jeg har lavet hele forskrivften forkert??
den skulle jeg beregne ud fra disse punkter:
(x1;y1) = (2 ; 5,7)
(x2;y2) = (12 ; 19)
f(x) = 2
x^-1,55 = 1,94-2 = -0,6
-1,55/-0,6 = -1,300
og så sætte det ind på X's plads.. med det giver ikke 2..
nu bliver jeg helt i tvivl om jeg har lavet hele forskrivften forkert??
den skulle jeg beregne ud fra disse punkter:
(x1;y1) = (2 ; 5,7)
(x2;y2) = (12 ; 19)
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
