Matematik
HJÆP til besværlig ligning, som næsten er løst om pendul
20. september 2006 af
Tiger1 (Slettet)
Hej!
Jeg er igang med at løse en ligning, men jeg er gået i stå. Er der nogen der kan hjælpe??
9,81^(0,5)/2pi = l^(0,5)
<=> 0,494879165 = l^(0,5)
Her er jeg så gået i stå.. Svaret skal give l = 0,248.. Dette resultat får man, hvis man sætter 0,494879165 i anden. Men ved ikke om man må gøre dette og hvis man må, hvorfor man må gøre dette osv.
Håber nogen kan hjælpe mig..
På forhånd tak.
Jeg er igang med at løse en ligning, men jeg er gået i stå. Er der nogen der kan hjælpe??
9,81^(0,5)/2pi = l^(0,5)
<=> 0,494879165 = l^(0,5)
Her er jeg så gået i stå.. Svaret skal give l = 0,248.. Dette resultat får man, hvis man sætter 0,494879165 i anden. Men ved ikke om man må gøre dette og hvis man må, hvorfor man må gøre dette osv.
Håber nogen kan hjælpe mig..
På forhånd tak.
Svar #1
20. september 2006 af dnadan (Slettet)
9,81^(0,5)/2pi= I^(1/2)
For at få 1/2 til at forsvinde i potensen, skal du opløfte det hele i 2, herved fås:
(9,81^(0,5)/2pi)^2=(I^(1/2))^2 <=>
(9,82^2)/(4pi^2)= I
For at få 1/2 til at forsvinde i potensen, skal du opløfte det hele i 2, herved fås:
(9,81^(0,5)/2pi)^2=(I^(1/2))^2 <=>
(9,82^2)/(4pi^2)= I
Skriv et svar til: HJÆP til besværlig ligning, som næsten er løst om pendul
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
