Matematik

er det sådan

20. september 2006 af figaro8 (Slettet)
1/6x - 3 = 8(x-2) - 1/2x

= 1/6x - 3 = 8x - 16 - 1/2x

= 8x+1/2x= 8½ - 1/6 = 8*6/6 = 48/6 + 3/6 - 1/6 = 50/6 = 8 1/3x

= -3= 8 1/3x - 16

= -3 + 16 = 8 1/3x - 16 + 16

= 13 = 8 1/3x

x = 1,56 = 1/2

Svar #1
20. september 2006 af figaro8 (Slettet)

8 1/3 lig med otto entrediedel

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2006 af Sentinox (Slettet)

Du har lavet en regnefejl et sted.

Som løsning af ligningen:

1/6x - 3 = 8(x-2) - 1/2x

Får jeg:

x = 39/22

//Sentinox

Svar #3
20. september 2006 af figaro8 (Slettet)

oki kan du venligst vise hvori regnefejelen er? og udregningerne?:)

Svar #4
20. september 2006 af figaro8 (Slettet)

opdater.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2006 af sigmund (Slettet)

Figaro8, skal du løse ligningen, eller hvad? Det er ellers ikke det, du er i gang med i #0.


Svar #6
20. september 2006 af figaro8 (Slettet)

ja jeg vil gerne have af vide hvad jeg har gjort galt?? er jeg ik færdig med den?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2006 af hvadmeddet (Slettet)

1/6x - 3 = 8(x-2) - 1/2x

Ganger det hele med 6, da jeg hader brøker, og det gør det mere overskueligt herinde.

x-18=48(x-2)-3x <=>

x-18=48x-96-3x <=>

x-18=45x-96 <=>

x-18-45x+18=45x-96+18-45x <=>

-44x=-78 <=>

44x=78 <=>

x=78/44 <=>

x=39/22

Svar #8
20. september 2006 af figaro8 (Slettet)

er slet ik med på dine regneregler hmm?? er du sikker på du ik kan holde det i brøker??

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2006 af hvadmeddet (Slettet)

Det kan sagtens holdes i brøker. Men det er så lidt overskueligt herinde.

Hvis det er med hensyn til første gang (hvor jeg ganger med 6), du ikke forstår. Så er det lovligt at gange/dividere med det samme tal, hvis man gør det i alle led.

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#8,
Lær af #7, det er rigtigt godt.

Dine beregninger i #0 derimod er forvirrende og forkerte - faktisk det rene vrøvl.

Svar #11
20. september 2006 af figaro8 (Slettet)

10# okay okay.. prøver bare at lære det, det her er ik lektier men ren og skær øvelese.

Svar #12
20. september 2006 af figaro8 (Slettet)

men 9# kan følge dig en til du kommer til x-18=45x-96 <=> hvor bliver -3x af??

Brugbart svar (0)

Svar #13
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#11,
Ok, lad os se på dine udregninger i #0 så:

= 1/6x - 3 = 8x - 16 - 1/2x
Hertil er det jo rigtigt nok, men hvad sker der i den næste linie?

Du burde have samlet ledede med x på den ene side og ledene uden x på den anden side.

Men, du har pludseligt 8x+1/2x? Hvor kom det fra?. Desuden, så starter du linien med et =, men jeg er slet ikke sikker på, at du mener, at det er ligmed den forrige linie. Det hele er meget uklart.

= 8x+1/2x= 8½ - 1/6 = 8*6/6 = 48/6 + 3/6 - 1/6 = 50/6 = 8 1/3x

Du burde nok have skrevet:

1/6x - 3 = 8x - 16 - 1/2x
<=>
-3+16 = 8x - 1/2x - 1/6x
<=>
13 = 48/6x - 3/6x - 1/6x = 44/6*x
<=>
13*6/44 = x
<=>
78/44 = x
<=>
39/22 = x

hvis du ville holde det i brøker.

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#12,
48x-3x giver?

Svar #15
20. september 2006 af figaro8 (Slettet)

ahh kan følge det helt og til bunds;) i 13# er det ik sværere??

og grunden til at du får 44/6 er at du siger 8-½ = 7½ - 1/6

så siger du = 7 * 6/6 = 42/6 + 3/6 - 1/6 = 44/6

okay... kan du give mig et andet eksempel på en tilsvarende ligning som jeg kan løse???

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Jeg tror, du vil få noget ud af at bruge denne side: http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/mbequa/mbequa.htm

Svar #17
20. september 2006 af figaro8 (Slettet)

ja ok tak...

Skriv et svar til: er det sådan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.