Matematik

Løs ligning

21. september 2006 af baloon (Slettet)
Det er om vektorer..

Løs ligningen:
(3)* (2)
(0) (x) = 6

Ligningen skal løses med hensyn til x.

Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig....har virkelig ingen anelse for hvordan den skal løses.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Den bliver du nødt til at skrive ordentligt op.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2006 af eightx2 (Slettet)

Nåh nej vektorer;
(3,0)*(2,x)=6

Er det det du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2006 af filleellif (Slettet)

#2
Ja, det er vel det, der menes.
Men de to vektorer skal jo bare prikkes på normal vis. (3,0)*(2,x)=3*2+0*x=6. Det gælder altså for alle x'er. L=R.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2006 af Jelly (Slettet)

okay tak...

Men hvordan løser man så

(-2,x^2-4) * (x-2,4)= 0

Er der nogle der kan hjælpe mig har virkelig ingen anelse for hvordan den skal løses.

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2006 af Jelly (Slettet)

Ja det er vektorer både i #0 og i #4

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Prik ud og løs andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2006 af Jelly (Slettet)

dvs.

-2(x-2) = 0

<=>

-2x = -4

<=>

x =2

Men hvad gør man så med x^2 - 4 ?

Eller gør jeg det helt forkert. I må endelig rette mig.


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2006 af allan_sim

#7.
Skalarproduktet mellem to vektorer (a,b) og (c,d) udregnes som a*c+b*d.

Anvend nu dette på dine to vektorer og sæt lig med 0.

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2006 af Jelly (Slettet)

okay mange tak...

Hvordan finder man retningsvinklerne v og w for vektorne

a (-2,3) og b (10,7)

Det er nok hvis I er bare kommer med hints så skal jeg nok lave resten

Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.