Matematik

Opgave 315 Mat 3H

21. september 2006 af ScorpioZ (Slettet)
Hej

Jeg har siddet og bævlet med dette lille problem i 2 dage nu og har virkelig bruge for hjælp. skal integrere x gange kvrod (3-x) i punktmængden [0,3] har forsøgt mig med integration ved substitution hvor jeg sætter t=3-x, men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe

Please hjælp mig, jeg er i store problemer her. skal aflevere i morgen

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Prøv med partiel integration, og vend så tilbage, hvis du stadig har brug for hjælp.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Du kan enten lave den som partiel integration med g(x)=x og f(x)=kvrod(3-x), eller du kan lave den vha omvendt substituion.

Læs eksempel 10 på side 16, hvis du ikke kan huske, hvad omvendt substituion er.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2006 af civic18 (Slettet)


ScorpioZ Hvor er du fra??


Svar #4
21. september 2006 af ScorpioZ (Slettet)

Tak, jeg vil forsøge mig igen

*civic18 ikke for noget men hvorfor vil du gerne vide det ? :D jeg er fra midt-øst jylland

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

fordi har den samme opgave til imorgen.. fatter keine men vi kan vel hjælpes ad? :D smiler :D

Svar #6
21. september 2006 af ScorpioZ (Slettet)

Ja det kunne da sagtens tænkes, hvor kommer du selv fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

Aalborg :D.. jeg er igang med at bruge partiel integration :D..! Du går ikke på nrs. gym ??

Svar #8
21. september 2006 af ScorpioZ (Slettet)

Nope gør jeg ikke

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

oki doki

Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

hvad fik du det til?? jeg kan ikke kom vider går i stå..!

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

nogne der kan hjælp??

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

jeg får 3x-x^2kvarod3-x ?? det kan ikke pas!

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

ikke nogen?

Brugbart svar (0)

Svar #14
21. september 2006 af Sansnom (Slettet)

Ingen mellemregninger ... ingen hjælp.

Skriv, hvilken metode du bruger og opskriv alle dine mellemregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. september 2006 af civic18 (Slettet)

okay

Jeg sætter t= kvadrod af (3-x)

dx= 1 dt.

Sxkvadrodt 1 dt. = x * 2/3 kvadrod(3-x)

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. september 2006 af PinQoo (Slettet)

sæt t = 3-x så er x= t-3

så får du -integrallet fra 3 -> 0 af (t-3)*kvadratrod x dt

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. september 2006 af Sansnom (Slettet)

#15,

Hvis du bruger substituion, skal du bruge metoden "omvendt substituion". Se #2.

Du kan ikke have et x i integralet, når du integrerer mht t i din sidste linie

Skriv et svar til: Opgave 315 Mat 3H

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.