Matematik

spids, ret eller stump?

21. september 2006 af baloon (Slettet)
Hvordan afgør man om vinklen v mellem vektorer a = (3,4) og b=(7,-5) er spids, ret eller stump.

Håber nogle kan kommet ideer til en løsning af opgaven.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2006 af mommom (Slettet)

Bergen vinklen mellem de to vektorer. så kan du jo se om vinklen er større eller mindre end 90 grader...

Svar #2
21. september 2006 af baloon (Slettet)

hvordan beregner man vinklen mellem de to vektorer? Hvilken formel bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2006 af mommom (Slettet)

cos(v) = a * b / (|a| * |b|)

Den formel må du have stødt på..

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2006 af allan_sim

#0.
Et godt råd er at kigge i en formelsamling eller en bog - der står tit mange nyttige ting....

cos(v)=(a.b)/(|a|*|b|)

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Kender du reglen

a.b = |a|*|b|*cos(v)?

(. angiver skalarproduktet mellem vektor a og vektor b, mens * angiver multiplikation mellem to skalarer. V er vinkelen mellem a og b).

Er vinklen mellem a og b er spids, er cos(v)>0, følgelig er a.b > 0. Er vinklen ret er cos(v)=0 => a.b = 0. Er vinklen stump, er cos(v) a.b < 0.

Svar #6
21. september 2006 af baloon (Slettet)

Mange tak...har fundet ud af det nu

Svar #7
21. september 2006 af baloon (Slettet)

okay har lige det sidste spørgsmål..

Hvis vinklen mellem vektorerne a og b kaldes v, oplyses det at

v=60, a=3 og |a+b|=4

Hvordan bestemmer man så b?

Håber nogle kan hjælpe mig...

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2006 af sigmund (Slettet)

Opfat det som en trekant med siderne a, b og a+b, og brug cos-relationerne.

Skriv et svar til: spids, ret eller stump?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.