Matematik
Lille Parameterfremstilling opgave
21. september 2006 af
malisamson (Slettet)
Linjen m er givet ved parameterfremstillingen:
x=-3+2t
y=2-t
1)Angiv en retningsvektor for m
2)Angiv koordinaterne til to punkter på m
3)Afgør om punktet P(-33,-9) ligger på m
4) Afgør om følgende også er en parameterfremstilling for m:
x=-11-4t
y=6+2t
Vi er lige begyndt med parameterkurver i MAT 3A og det her er opgave 201, men jeg kan seriøst slet ikke komme igang med den, jeg ved at det er noget med at isolere t, men vil være glad for noget hjælp...
x=-3+2t
y=2-t
1)Angiv en retningsvektor for m
2)Angiv koordinaterne til to punkter på m
3)Afgør om punktet P(-33,-9) ligger på m
4) Afgør om følgende også er en parameterfremstilling for m:
x=-11-4t
y=6+2t
Vi er lige begyndt med parameterkurver i MAT 3A og det her er opgave 201, men jeg kan seriøst slet ikke komme igang med den, jeg ved at det er noget med at isolere t, men vil være glad for noget hjælp...
Svar #1
21. september 2006 af sigmund (Slettet)
ad 1) Retningsvektoren er vektoren "foran t".
ad 2) Her vælger du bare to forskellige t-værdier.
ad 3) Ved at løse ligningerne x = -33 og y = -9, får du så det samme t?
ad 4) Har de to parameterfremstillinger sammenfaldende punkter?
ad 2) Her vælger du bare to forskellige t-værdier.
ad 3) Ved at løse ligningerne x = -33 og y = -9, får du så det samme t?
ad 4) Har de to parameterfremstillinger sammenfaldende punkter?
Svar #2
21. september 2006 af malisamson (Slettet)
okay tak, men stadig lidt uklart...
1) bliver bare 2,-1
2) forstår ikke hvad der menes med forskellige t-værdier idet t jo kun er angivet som et tal i begge ligninger :/
3)
x=-33 og y=-9 dvs.
-33=-3+2t => -15=t
-9=2-t =>
-11=t
dvs. nej
4) Forstår ikke det du siger med sammenfaldende punkter :(
Ellers mange tak ;)
1) bliver bare 2,-1
2) forstår ikke hvad der menes med forskellige t-værdier idet t jo kun er angivet som et tal i begge ligninger :/
3)
x=-33 og y=-9 dvs.
-33=-3+2t => -15=t
-9=2-t =>
-11=t
dvs. nej
4) Forstår ikke det du siger med sammenfaldende punkter :(
Ellers mange tak ;)
Svar #3
21. september 2006 af sigmund (Slettet)
ad 2) Parameterfremstillingen er (x,y)=(-3,2)+t*(2,-1). Du sætter så forskellige tal ind for t, fx t=1 og t=2, og får så et punkt for hver t-værdi.
ad 4) Du kan udregne et punkt vha. den ene parameterfremstilling. Dernæst kan du undersøge om det samme punkt kan findes vha. den anden parameterfremstilling.
Dog er 1) og 3) korrekte, bortset fra at der i 3) er fortegnsfejl.
ad 4) Du kan udregne et punkt vha. den ene parameterfremstilling. Dernæst kan du undersøge om det samme punkt kan findes vha. den anden parameterfremstilling.
Dog er 1) og 3) korrekte, bortset fra at der i 3) er fortegnsfejl.
Skriv et svar til: Lille Parameterfremstilling opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
