Matematik

bestem centrum og radius

23. september 2006 af sakosod (Slettet)
Hej..

Jeg har fået den her opgave stillet og er blevet lidt forvirret.

"En cirkel har ligningen x^2+y^2-8y = 33. Bestem dens centrum og radius. Beregn derefter de eksakte koordinater til cirkelens skæringspunkter med koordinatakserne"

Jeg har løsningen som siger den skal hedder centrum (0,4) r=7

Jeg bruger cirklens ligning, men kan ikke få tallene til at stemme overens. kvadratroden af 33 er jo ikke 7 og 4^2 er 16 - 8 er 8. er snot forvirret nu... er der nogen som kan hjælpe.

Håber på hurtigt svar

Mvh

Thomas

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2006 af ibibib (Slettet)

Kvadratkompletering
y^-8y = 33
y^2-8y+16=33+16
(y-4)^2 = 49

Svar #2
23. september 2006 af sakosod (Slettet)

okay det har jeg så aldrig hørt om... er det sådan du kan uddybe det???

Svar #3
23. september 2006 af sakosod (Slettet)

Tror nok jeg har fattet det... er det ikke det samme som at sige:
(x-0)^2+(y-4y)^2 =33+16???

Hvad så med koordinaterne til cirklens skæringspunkt med koordinatakserne... skal den forståes som et tilfældigt punkt på cirkeln eller skal jeg finde a og så bruge Y = ax+b

Mvh

Thomas

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2006 af mathon

(x-0)^2+(y-4y)^2 =33+16???

...skal være
(x-0)^2+(y-4)^2 =33+16.... (ikke 4y!!!)

Svar #5
23. september 2006 af sakosod (Slettet)

Ja selvfølglig for ellers skulle 0 også være 0x... det gik bare lige lidt hurtigt :)


Et hurtigt spørgsmål... når 2 cirkler skal tangere hinanden... så er det at de lige røre hinanden ikke???

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2006 af mathon

...jo udefra eller indefra og dermed et spørgsmål om centerlinjestykkets længde...

Svar #7
23. september 2006 af sakosod (Slettet)

takker for de hurtige svar ;)

Skriv et svar til: bestem centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.