Kemi

ligning

24. september 2006 af Einsteinium (Slettet)
Er der nogen der kan finde ud af at løse disse lignier vha. hinanden? Skal have T3 og T4's præcise masser .

0,001845mol= 4*nT4 + 3*nT3

0,0809g = mT4 + mT3

Håber der er nogen der kan hjælpe, det er d) i 6.13 i den røde opgavebog. Skal aflevere imorgen.

Svar #1
24. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

ANyone?

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2006 af Dunnar (Slettet)

isoler mT4 eller mT3 i den ene ligning og sæt udtrykket ind i den anden, så får du en ligning med en ubekendt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2006 af Dunnar (Slettet)

hov nej det er da lidt mere kompliceret end jeg troede ved første øjekast - jeg kigger lige lidt mere på det

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2006 af Dunnar (Slettet)

kan det passe at du har mol i den ene ligning og gram i den anden? For så skal vi jo gerne have lavet de der mol om til gram for at kunne finde massen

Svar #5
24. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

ja.. det er det, der gør den kringlet, så jeg ikke kan finde ud af den.. s:

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2006 af Dunnar (Slettet)

jeg har fundet et udtryk for T3 men det er bestemt ikke et lille udtryk - men kender du m og n?
jeg har fået:

T3 = (0,3236g/m) - (0,001845mol/n)

men indtil videre er det jo ren matematik, og ikke så meget kemi - men måske skal der hentes lidt oplysninger i opgaven, og da jeg ikke sidder med bogen er det lidt svært

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2006 af Dunnar (Slettet)

hvis man så finder T4 ser det sådan ud:

T4 = (-0,2427g/m) + (0,001845mol/n)

Svar #8
24. september 2006 af Einsteinium (Slettet)


Emne: en indviklet titrering
Skrevet den: 29-09-2005 17:30:47
--------------------------------------------------------------------------------

okay, jeg er helt tabt så jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig.

jeg har en stofblanding af trichlorethan og tetrachlorethen. Der afvejes 0,0809g af blandingen, som opløses i ethanol i en konisk kolbe. Herefter tilsættes natrium, som bevirker, at Cl stammende fra de to organiske Chlorforbindelser omdannes til Cl-.
Efter at reaktionen er forløbet til ende, titreres kolbens indhol med 0,1M AgNO3-opløsning til ækvivalenspunktet. Der bruges 18,45mL AgNO3-opløsning.
Antag nu, at den mængde Cl-, som er bestemt ved titrering, alene stammer fra omdannelsen af Cl i tetrachlorethen.

c) Beregn massen af hvert af de to stoffer i blandingen under overnævnte antagelse.

imidlertid sker der som nævnt en fuldstændig omdannelse af Cl til Cl- for begge stoffer.

d)Beregn den korrekte værdi for massen af hvert af de to stoffer i blandingen.



Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2006 af Dunnar (Slettet)

uha vi må vist hellere bede til at KemiKasper kommer forbi - jeg har vist ikke kemien helt present nok til at få den der gennemskuet

Svar #10
24. september 2006 af Einsteinium (Slettet)

Det har jeg åbenbart heller ikke, men jeg har jo lidt travlt da det er til imorgen!

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.