Matematik
Denne ligning driller!
24. september 2006 af
ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg skal løse følgende ligning, ved hjælp af nulreglen og/eller faktorisering: 5x^3=2x^2 !
Men hvordan gør jeg det, når ligningen ikke slutter med "=0" ?
Nogen der kan hjælpe?
Men hvordan gør jeg det, når ligningen ikke slutter med "=0" ?
Nogen der kan hjælpe?
Svar #2
24. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Okay.. Hvorfor skriver du "-" og ikke "+" ?
Og hvordan sættes den udenfor parantes? Er ikke ekspert i nulreglen desværre!
Og hvordan sættes den udenfor parantes? Er ikke ekspert i nulreglen desværre!
Svar #3
24. september 2006 af diddi-doo (Slettet)
"-" fordi jeg trækker 2x^2 fra på begge sider for at få ligningen til at være lig nul.
sætter x^2 uden for parentes:
x^2(5x-2)=0
heraf ses, at for at ligningen skal være sand må x^2=0 eller 5x-2=0.
Det giver løsningerne x=0 (dobbeltrod) og x=2/5
sætter x^2 uden for parentes:
x^2(5x-2)=0
heraf ses, at for at ligningen skal være sand må x^2=0 eller 5x-2=0.
Det giver løsningerne x=0 (dobbeltrod) og x=2/5
Svar #5
24. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Ved du så, hvordan jeg kan faktorisere følgende: 3x^2+2=½x+6 ?
Skriv et svar til: Denne ligning driller!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
