Matematik
Matematik hjælp
16. februar 2004 af
Blaabjerg (Slettet)
Jeg har simpelthen set mig træt på denne opgave, og håber der er en der kan se opgaven fra en side jeg ikke kan se.
Jeg har et trapez ABCD hvor AD er parralel med BC. Vinkel A = 68
AD=12 AB=5 og BC=4
Jeg skal beregne den ukendte side og vinklerne. Jeg er startet med at at lave en lille trekant som hedder ABC hvor jeg har to sider og en vinkel. Får at finde AC skal jeg bruge cos relationerne. Og jeg får to facit nemlig 1,???? og 7,??? Hvordan finder jeg ud af hvilken af resultaterne jeg kan bruge. Jeg ved jeg skal bruge 7 men hvordan kan jeg forklare at jeg ikke skal bruge 1??
Håber nogen kan hjælpe...
Jeg har et trapez ABCD hvor AD er parralel med BC. Vinkel A = 68
AD=12 AB=5 og BC=4
Jeg skal beregne den ukendte side og vinklerne. Jeg er startet med at at lave en lille trekant som hedder ABC hvor jeg har to sider og en vinkel. Får at finde AC skal jeg bruge cos relationerne. Og jeg får to facit nemlig 1,???? og 7,??? Hvordan finder jeg ud af hvilken af resultaterne jeg kan bruge. Jeg ved jeg skal bruge 7 men hvordan kan jeg forklare at jeg ikke skal bruge 1??
Håber nogen kan hjælpe...
Svar #1
17. februar 2004 af Brian (Slettet)
Det her er svært at forestille sig, men jeg prøver alligevel: nedfæld den vinkelrette fra B til AD; du kender vinkel A og AB, så med sinus kan du beregne denne højde, og med cosinus kan du finde fodpunktets afstand fra A; nedfld også den vinkelrette fra C til AD; du kender BC, og derfor har du nu også afstanden fra A til C's fodpunkt...
o.s.v. det handler om at regne sig frem gennem trapzet ved hjælp af de oplysninger man efterhånden får frem. Håber du selv klarer resten.
o.s.v. det handler om at regne sig frem gennem trapzet ved hjælp af de oplysninger man efterhånden får frem. Håber du selv klarer resten.
Skriv et svar til: Matematik hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
