Matematik
Disse 2 ligninger driller!
25. september 2006 af
ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg har problemer med følgende ligninger:
3*(x^2+2)=½x+6 og (x+1)*x+(x+1)*7=0
Jeg skal løse dem vha. nulreglen og eller faktorisering! Men skal jeg så først fjerne paranteserne således?
3x^2+2=½x+6 og x^2+1+7x+1=0
Jeg kan ikke rigtig komme videre med dem..
En der gider hjælpe? :)
3*(x^2+2)=½x+6 og (x+1)*x+(x+1)*7=0
Jeg skal løse dem vha. nulreglen og eller faktorisering! Men skal jeg så først fjerne paranteserne således?
3x^2+2=½x+6 og x^2+1+7x+1=0
Jeg kan ikke rigtig komme videre med dem..
En der gider hjælpe? :)
Svar #1
25. september 2006 af Madsst (Slettet)
3(x^2+2)=½x+6 <=> 3x^2-½x= <=>½x(6x-1)=0 <=> x=0 v x=1/6
(x+1)x+(x+1)7=0 <=> (x+1)(x+7)=0 <=>
x=-1 v x=-7
(x+1)x+(x+1)7=0 <=> (x+1)(x+7)=0 <=>
x=-1 v x=-7
Svar #2
25. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Mange tak! Kunne du fortælle hvad du har gjort?
Svar #3
25. september 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Jeg har brug for en smule mellemregninger for at forstå det 100% !
Skriv et svar til: Disse 2 ligninger driller!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
