Matematik

1 spg. om cos(x)

25. september 2006 af ChristianL (Slettet)
Hejsa

Håber på hjælp.

Hvordan løser man:

2*cos(x) = 0

Der må være en smart metode :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2006 af filleellif (Slettet)

Hvis 2*cos(x)=0, så er cos(x)=0. Hvornår er den det? Tænk på enhedscirklen.

Svar #2
25. september 2006 af ChristianL (Slettet)

Hmm, jeg kan se, at facit skal være pi/2, men enhedscirklen har aldrig været min stærke side - vil du hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2006 af filleellif (Slettet)

Ja, en løsning er pi/2, men der er uendeligt mange løsninger. Hvis du laver en tegning af enhedscirklen og uploader et sted vil jeg gerne være behjælpelig.

Svar #4
25. september 2006 af ChristianL (Slettet)

Det var et godt tilbud, men aner simpelthen ikke, hvordan man gør - altså uploader.

Men tak for hjælpen..

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2006 af filleellif (Slettet)

cos(x)=0 <=>
x=cos^-1(0) +p*pi, hvor p er et helt tal.

Grunden til at det er p*pi er at cosinus er periodisk med pi.

Altså vil det sige, at x={...-5*pi/2, -3*pi/2, -pi/2, pi/2, 3*pi/2, 5*pi/2...}

Skriv et svar til: 1 spg. om cos(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.