Matematik
Rumfang
25. september 2006 af
Hallooo (Slettet)
Jeg håber meget, at der er nogle, som vil hjælpe mig med denne opgave.
En tøndes rumfang V er bestemt ved:
V=(pi*h)/(15)*(2D^2+dD+3/4d^2)
h=8, d=4, V= 150.
Beregn D.
Jeg har prøvet at beregne det til følgende:
150=(3,14*8)/(15)*(2D^2+4D+3/4*4^2)
150= 1,67*(2D^2+4D+12)
150/1,67=2D^2+4D+12
89,82-12=2D^2+4D
Er det rigtigt, og i såfald hvordan kommer jeg videre??
En tøndes rumfang V er bestemt ved:
V=(pi*h)/(15)*(2D^2+dD+3/4d^2)
h=8, d=4, V= 150.
Beregn D.
Jeg har prøvet at beregne det til følgende:
150=(3,14*8)/(15)*(2D^2+4D+3/4*4^2)
150= 1,67*(2D^2+4D+12)
150/1,67=2D^2+4D+12
89,82-12=2D^2+4D
Er det rigtigt, og i såfald hvordan kommer jeg videre??
Svar #1
25. september 2006 af ibibib (Slettet)
Det er en andengradsligning. Start med at beregne diskriminanten.
Svar #2
25. september 2006 af Hallooo (Slettet)
Orv, jeg tror, at jeg har fundet ud af det nu :)
Tak for hjælpen :)
Tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: Rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
