Matematik
hjælpp
25. september 2006 af
Den.... (Slettet)
3.034
To funktioner f og g er givet ved
f(x)=x^4, x≥0
g(x)=x^2, x≥0
Graferne for de to funktioner afgrænser en punktmængde, de har et areal.
Bergen V af det legeme der fremkommer når denne punktmængde drejes 360 grader om førsteaksen.
Først beregnes skæringer
f(x) = g(x)
x^4=x^2 <=> x^2(x^2-1)=0 <=> x=0 v x= 1
Dvs. at vi skal finde integralet fra 0 til 1
pi*int(0 til 1)(g(x)^2dx)-pi*int(0 til 1)(f(x)^2dx) = [pi*(1/5)x^5)-pi(1/9)x^9)] her går jeg i stå.
To funktioner f og g er givet ved
f(x)=x^4, x≥0
g(x)=x^2, x≥0
Graferne for de to funktioner afgrænser en punktmængde, de har et areal.
Bergen V af det legeme der fremkommer når denne punktmængde drejes 360 grader om førsteaksen.
Først beregnes skæringer
f(x) = g(x)
x^4=x^2 <=> x^2(x^2-1)=0 <=> x=0 v x= 1
Dvs. at vi skal finde integralet fra 0 til 1
pi*int(0 til 1)(g(x)^2dx)-pi*int(0 til 1)(f(x)^2dx) = [pi*(1/5)x^5)-pi(1/9)x^9)] her går jeg i stå.
Svar #1
25. september 2006 af sigmund (Slettet)
For det første, skal du ikke integrere fra -1 til 1.
For det andet kan jeg ikke se, hvorfor du skulle gå i stå der.
For det andet kan jeg ikke se, hvorfor du skulle gå i stå der.
Svar #2
26. september 2006 af Den.... (Slettet)
Ehm hvadmener du med -1 til 1???
JEg ved ikke hvordan udregningen skal forsætte!
JEg ved ikke hvordan udregningen skal forsætte!
Skriv et svar til: hjælpp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
