Matematik
rødder
26. september 2006 af
Citron (Slettet)
Hej..
Jeg skal finde rødder i følgende to opgaver, jeg kan sagtens selv finde ud af at regne rødderne ud, men er i tvivl om, hvor at c er henne i stykket, for skal jo bruge c til at regne d ud med..
den første er y=-2 x^2-4x
der er her et mellemrum mellem -2 og x^2 så er ikke sikker på om -2 er a og x^2 så er b, men er der så et skjult tegn mellem dem?
den anden ligner lidt
y=2 x^2-6x-20
de mellerum der er på mit papir forvirrer mig, for de er ikke på de andre stykker..
på forhånd tak.
Louise
Jeg skal finde rødder i følgende to opgaver, jeg kan sagtens selv finde ud af at regne rødderne ud, men er i tvivl om, hvor at c er henne i stykket, for skal jo bruge c til at regne d ud med..
den første er y=-2 x^2-4x
der er her et mellemrum mellem -2 og x^2 så er ikke sikker på om -2 er a og x^2 så er b, men er der så et skjult tegn mellem dem?
den anden ligner lidt
y=2 x^2-6x-20
de mellerum der er på mit papir forvirrer mig, for de er ikke på de andre stykker..
på forhånd tak.
Louise
Svar #1
26. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
Umiddelbart vil jeg ikke sige at mellemrummene betyder noget, der skal jo stå 'gange' når der ikke står noget, så det kan være helt ligegyldigt.
<< y = ax^2 + bx + c >>
I den første må:
a=-2
b=-4
c=0 , eftersom der jo ikke er noget c-led. du sætter altså bare diskriminanten lig:
d=b^2-4ac=b^2-4a*0 <=>
d=b^2
I den anden må:
a=2
b=-6
c=-20
håber det kan bruges:)
<< y = ax^2 + bx + c >>
I den første må:
a=-2
b=-4
c=0 , eftersom der jo ikke er noget c-led. du sætter altså bare diskriminanten lig:
d=b^2-4ac=b^2-4a*0 <=>
d=b^2
I den anden må:
a=2
b=-6
c=-20
håber det kan bruges:)
Svar #2
26. september 2006 af sigmund (Slettet)
Du har et andengradspolynomium på formen
y = ax² + bx + c.
I det første udtryk er a = -2, b = -4 og c = 0, mens i det andet udtryk er a = 2, b = -6 og c = -20.
Du skal ikke lade dig forvirre af, at der er et mellemrum. Det er bare et skjult gangetegn.
y = ax² + bx + c.
I det første udtryk er a = -2, b = -4 og c = 0, mens i det andet udtryk er a = 2, b = -6 og c = -20.
Du skal ikke lade dig forvirre af, at der er et mellemrum. Det er bare et skjult gangetegn.
Svar #4
26. september 2006 af Citron (Slettet)
Er blevet lidt forvirret igen, jeg har fået begge rødder i den første af dem af 4. Men hvis jeg regner efter på min lommeregner bliver det noget helt andet.. Er der nogen kloge hoveder der kan hjælpe?
Louise :)
Louise :)
Skriv et svar til: rødder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
