Tysk

Hvilket led i sætningen?

18. februar 2004 af Nn (Slettet)
Se på mig, skat, og svar mig ærligt.

Jeg har denne sætning, som jeg skal oversætte til tysk..hvilket jeg godt kan finde ud af, hvis jeg bare vidste hvilket led "mig" er i sætningen...Hvordan kan man se det..??(udsangsleddet der er, står jo i bydemåde (se))

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2004 af ¤L¤ (Slettet)

objekt

Svar #2
18. februar 2004 af Nn (Slettet)

okay..tak : ) men hvordan ved man det..?..

Svar #3
18. februar 2004 af Nn (Slettet)

Når du skriver objekt...mener du så dativobjekt eller akkusativobjekt.....?..(altså om det skal være mir eller mich)

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2004 af erdos (Slettet)

Schau mich an, Schatz, und antwortet mir ehrlich!

Det vil jeg sige, da an må styre akkusativ i denne sammenhæng!

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. februar 2004 af ¤L¤ (Slettet)

akkusativobjekt. Ville sige det samme som #4 .

Nu bliver det forvirrende da jeg ikke er så god til at forklare sådan noget... men jeg forsøger:
Det er akkusativ da nogen ser PÅ noget, altså er det man ser PÅ et akkusativobjekt. Dativobjekt er hvis noget er TIL nogen, og er dette tilfældet ville der højst sandsynligt også være et objekt i sætningen:
Han giver hende blomster = han(subjekt)giver(verballed)hende(dativobjekt)blomster(akkusativobjekt) =han giver blomster TIL hende.

Mht. til din sætning.
Se (både subjekt og verballed, idet der indirekte står:"se du") på mig(mig=akkusativobjekt), skat, og svar(subjekt + verballed = svar du) mig dativobjekt=svar du TIL mig, der gives et svar)ærligt.

ved ikke hvor meget mening dette indlæg lige gav, måske er der andre der kan forklare det bedre.

Svar #6
18. februar 2004 af Nn (Slettet)

OKay..tak..tror måske jeg har forstået det. Hvis der f.eks står:
Giv mig et kys, skat.
Er "mig" i denne sammenhæng så dativobjekt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2004 af erdos (Slettet)

Ja.... Men nogle udsagnord kan dog ændre på disse forhold, husk på det!

Svar #8
18. februar 2004 af Nn (Slettet)

okay...tusind tak for hjælpen...

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2004 af erdos (Slettet)

Det var skam så lidt...

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. februar 2004 af tbjorn (Slettet)

Lige en tilføjelse:

Ty: at se på nogen: jemanden(akk) ansehen

det er her et løst sammensat verbum, så an er i dette tilfælde ikke nogen præposition.

derfor: sieht mich an, und antwortet mir ehrlich!

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2004 af Line greve (Slettet)

Det er dativobjektet.

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. februar 2004 af tbjorn (Slettet)

Line_greve: hvad mener du?

Sieht mich (akkusativobjekt) an, und antwortet mir (dativobjekt) ehrlich.

Skriv et svar til: Hvilket led i sætningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.