Matematik

matematik problemer

30. september 2006 af goegler (Slettet)
Hej derude

jeg sidder med et problem med en matematik opgave....

det drejer sig om følgende:

En cirkel har centrum i (4,-1) og radius 7. Linien m går gennem punkterne (5,8) og (15,-2). Afgør om linien er tangent til cirklen. Hvis ja, skal du bestemme røringspunkt koordinater, hvis nej skal du bestemme koordinaterne til de to eventuelle skæringspunkter med cirklen.

Jeg har så udfra en tegning fundet ud af at linien ikke er tangent. Men kan ikke rigtig finde ud af at finde koordinaterne til skæringspunktet med cirklen.

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2006 af Windcape (Slettet)

brug cirkelligningen , og så hvad du allerede ved omkring 2ligninger-med-2ubekendte til at finde skæringspunktet med cirklen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2006 af mathon

...har du fundet linjen m's ligning?

Svar #3
01. oktober 2006 af goegler (Slettet)

nej jeg kender ikke m's ligning...

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2006 af mathon

du kan jo beregne den, når du kende to punkter på den!

hvis
y=ax+b



(y2-y1)/(x2-x1)=a
og
b=y1-a*x1

Svar #5
01. oktober 2006 af goegler (Slettet)

og hvordan kan jeg finde punkterne ud fra liniens ligning?

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2014 af Kristianstudenten (Slettet)

Hejsa alle skønne mennesker! Jeg sidder og sveder over opgavearket omhandlende "markus svømmetræning,gustavshøjde og gustavs klasselokale mm.". Jeg er lidt stuck ved et par opgaver og ville virkelig sætte pris på hvis nogle kunne forklare mig på et ikke specielt matematisk sprog, hvordan jeg løser dem:D Jeg har valgt at omformulere opgaverne. Opgaverne hedder som følgende:

1. Hvordan tegner jeg grafen for f (x)=1/3x+11 500 i evt., geogebra? Plumber jeg det bare ind?

2. Har ret så meget brug for hjælp, til en opgave hvor jeg skal fremstille en tegning af en skitse hvor forholdet mellem længdemålene passer. Synes den er lidt tricky, ville være super hvis i lige kunne forklare. (Vedhæfter lige billede af skitse 1, som jeg skal tegne i det rigtige forhold med målene, samt skitse 2 som er en anden side af klasselokalet).

Hvis nogen kunne hjælpe mig med disse ville det være mega dejligt, håber at få lidt svar i dag:D

Vedhæftet fil:gustavs klasse.jpg

Skriv et svar til: matematik problemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.