Matematik

Cirkler, 3g Ma B niveau

01. oktober 2006 af DonaldDDD (Slettet)
Ligningen x(2)+4x+y(2)-6y = k-13

Hvordan finder man ud af hvilken værdi "k" har ?

Også lige en til

ligningen (x-3)(2)+(y+1)(2) = r(2) laver en cirkel der går igennem (-1,1)

Hvordan finder man "r" ?

Jeg har prøvet og prøvet man kan ikke finden den rigtige fremgangs måde til disse opgaver :s

Svar #1
01. oktober 2006 af DonaldDDD (Slettet)

(2) skulle gerne forstille at være i anden, ikke sikker på hvordan man laver dem små

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2006 af mathon

1)
x^2+4x+y^2-6y = k-13 kvadratkomplettering:

(x+2)^2-4+(y-3)^2-9=k-13

(x+2)^2+(y-3)^2=k-13+4+9

(x+2)^2+(y-3)^2=k

2)
(x-3)^2+(y+1)^2 = r^2 gennem (x,y)=(-1,1),
hvoraf

(-1-3)^2+(1+1)^2 = r^2

(-4)^2+2^2=r^2

16 + 4 = r^2

r=sqr(20) = 2sqr(5)=ca. 4.47

Svar #3
01. oktober 2006 af DonaldDDD (Slettet)

Super, tak for det!

Skriv et svar til: Cirkler, 3g Ma B niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.