Fysik
Joules lov!
02. oktober 2006 af
Eagle-Eye (Slettet)
Hej,
hvis man skulle fortælle en børnehaveelev, noget om joules lov - sådan at det dermed er logisk og til at forstå - hvorledes kan man så lettest forklare om joules lov?
Man kan jo ikke forklare grundprincipperne i de rigtige enheder?.
Jeg vil bruge denne forklaring, til en snarlig rapport.
hvis man skulle fortælle en børnehaveelev, noget om joules lov - sådan at det dermed er logisk og til at forstå - hvorledes kan man så lettest forklare om joules lov?
Man kan jo ikke forklare grundprincipperne i de rigtige enheder?.
Jeg vil bruge denne forklaring, til en snarlig rapport.
Svar #2
02. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#1:
He, he! Jeg studsede også over hvordan en børnehaveklasse dog på nogen måde kan være en passende målgruppe.
He, he! Jeg studsede også over hvordan en børnehaveklasse dog på nogen måde kan være en passende målgruppe.
Svar #3
03. oktober 2006 af Eagle-Eye (Slettet)
Hehe - Det var bare for at skabe et perspektiv, en forståelse.
Jeg mener bare, hvis man skal forklare Joules lov, på en enkel måde - hvordan skulle den så kunne forklares?..
Jeg mener bare, hvis man skal forklare Joules lov, på en enkel måde - hvordan skulle den så kunne forklares?..
Svar #4
03. oktober 2006 af mathon
Joules lov var måske vanskelig i folkeskolen, fordi man i pensum IKKE opererede med begrebet ladning.
Men når begrebet ladning er indført,
er
Joules lov vel ikke så vanskelig.
Strømstyrke er defineret som ladningen gennem et ledertværsnit per tid:
i = dq/dt,..............................(lille i for variabel strømstyrke)
hvor q er ladningen
For stationære strømstyrker:
I = q/t, ..................................(stort I for stationær strømstyrke)
hvoraf
q = I*t
Du ved, at
E_el = q*U ...........................(hvor U er den stationære spænding)
eller
E_el = I*t*U
Eller traditionelt:
E_el = U*I*t
Men når begrebet ladning er indført,
er
Joules lov vel ikke så vanskelig.
Strømstyrke er defineret som ladningen gennem et ledertværsnit per tid:
i = dq/dt,..............................(lille i for variabel strømstyrke)
hvor q er ladningen
For stationære strømstyrker:
I = q/t, ..................................(stort I for stationær strømstyrke)
hvoraf
q = I*t
Du ved, at
E_el = q*U ...........................(hvor U er den stationære spænding)
eller
E_el = I*t*U
Eller traditionelt:
E_el = U*I*t
Skriv et svar til: Joules lov!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
