Debat

Gymnasieelever bruger deres bærbar til chat

02. oktober 2006 af hidden (Slettet)
Fornylig læste jeg lige en artikel om, at gymnasieelever bruger deres bærbarcomputer til alt mulig andet, som ikke har noget med undervisningen at gøre. Computerne har nogenlunde overtaget klasseværelserne, så nu gælder det altså om at have styr på dem.
Jeg vil derfor høre jeres meninger om hvad lærerne/skolerne kan gøre? Og er det overhovedet et problem?

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2006 af vag (Slettet)

Gymnasiet er ikke en folkeskole, og du er derfor ikke tvunget til at modtage undervisning. Du er på et gymnasium på fuldstændig frivilligt basis.

Problemet er kun, hvis pågældendes "arbejde" på den bærbare forstyrer andre i undervisningen - så bør der skrides ind på den ene eller anden måde.

At en bestemt elev ikke vil/kan følge med i undervisningen pga. den pågældende laver noget andet en skolerelateret arbejde på computeren kan ikke være andres problem end eleven selv.

På mit gymnasium blev der (og bliver der stadig) givet årskarakterer efter engagement og tilstedeværelse (også psykisk) i timerne. Så er man mentalt fraværende burde de kunne ses på karakterbladet senere hen.

Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#0 Jeg synes det er skræmmende, at de har anvendt forskningspenge på at finde ud af, at elever chatter og pjatter over pc'en i undervisningstiden. De kunne have stukket mig en 50'er, og jeg havde med glæde fortalt dem det... tsk tsk

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2006 af hilo (Slettet)

#2 hehe

#0 På vores gymnasium kan man fx ikke gå på msn via skolens net...

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

det kunne man heller ikke på min gamle handelsskole, med mindre man kendte nogle omveje ;) Vi fik det til at fungere i hele klassen (skønt det nok blev betragtet som brud på reglementet) :D

Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)

#3) Jamen, der er vel noget der hedder webmessenger.msn.com...

kan man hellere ikke det?

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. oktober 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#5 vi kunne ikke. De kan jo spærre for alle de tjenester de vil. Der findes mange andre web-messengere end msn's, som man også kan bruge. Men de var også spærret. Og hver gang det blev opdaget, at der var fundet en ny, blev den også spærret. Så man skal kende netværket for at finde et hul, man kan instille pc'en til ;)

Brugbart svar (1)

Svar #7
04. oktober 2006 af Sansnom (Slettet)

Udstyr alle lokaler med en scrambling device, så læreren kan slå både netværk og mobiltelefoni ud, når der ikke er brug for det til undervisningen.

Alternativt - accepter det, og lad som ingenting. Det er jo ikke så meget anderledes end at dagdrømme og lave krusseduller på et stykke papir.

Brugbart svar (1)

Svar #8
28. november 2006 af Riemann

Som udgangspunkt synes jeg det er op til den enkelte elev om vedkommende har lyst til at engagere sig i undervisningen eller lave noget andet på sin bærbare. Jeg valgte selv at gøre det sidste i en stor del af min gymnasietid og det har jeg ikke taget skade af (faktisk har det gavnet mig... jeg blev ret god til at programmere ved at øve mig i old-timerne...).

Så jeg synes klart det må være op til den enkelte elev at bestemme, hvad han/hun vil bruge sin computer til så længe der ikke er for mange der bliver forstyrret af det.

I øvrigt... Hvis man ville undgå, at computere blev brugt til andet end at tage noter, ville det nemmeste nok være at montere nogle spejle ned bag i klassen - så ville læreren nemt kunne se hvad der foregik ;)

Brugbart svar (1)

Svar #9
28. november 2006 af Niniel (Slettet)

På mit gymnasium er man generelt positive overfor brugen af bærbare i timerne, man kan endda købe computere gennem skolen som så har de ting installeret som skolen mener vi kan få brug for, alle mulige fag-relaterede programmer, word osv.
Alle lærere undtagen en er meget positive overfor at man bruger den i timerne, men det er jo så ret irriterrende når ens dansklærer forbyder brugen af den i hans timer. Det er jo et fag hvor de fleste nok gerne vil tage mange npter og at man så ikke må bare fordi han er bange for hvad man laver på den synes jeg er noget pjat. Det er op til den enkelte hvad man laver og hvis han endelig ville ´så kunne han bede all computerbrugere række begge hænder i vejret og så gå rundt og se hvad der er på skærmene. Dessuden kan vi ikke engang gå på MSN, og hvis man prøver at gå omvejen laver computeren en meget høj lyd.

Brugbart svar (1)

Svar #10
28. november 2006 af Mooch (Slettet)

På mit gymnasium var der trådløst internet i de fleste klasser, og i min klasse var der altid rigtig mange der medbragte bærbare, ja for at sidde og spille ALLE timer... og ja det kan godt være nogen mener at det kun er til persons egen fordel/ulempe men jeg synes godt nok at når der ligger 14 bærbarer og brummer midt i dansk undervisningen når vi skal læse en tekst og IKKE bruge bærbar, følger jeg at det er irreterende for de andre elever. Endvidere var det de færreste der accepterede lærerens "gider du ikke lige lukke den bærbar og følge med?" Jo de kunne da lige lukke låget 2 min, hvorefter de igen er tilbage I dees spille univers.
I starten af debatten siger "vag" at gymnasiet er frivilligt om man vil modtage undervisning eller ej. Og ja det er rigtig, men efter min mening, så kan man godt tage godt tage og smutte hjem, hvis man ikke har tænkt sig at bruge undervisningen til noget. Specielt vis man skal være et forstyrrende element. Og ja der er sikker mange der ude der dgligt sidder med sin bærbar og tænker "jeg er ikke forstyrrende", men prøv at spørg dine klassekammerater og hør hvad de rent faktisk siger...

Alt i alt så synes jeg, ihvertfald i min gymnasie tid, at det var syndt at se elever bruge så mange penge på bærbarer nå de fleste overhoved ikke brugte det til at forbedre deres indlæring eller viden.

Brugbart svar (1)

Svar #11
28. november 2006 af Mooch (Slettet)

Det skal lige tilføjes at nu læser jeg på universiteten og der er god mulighed for at bruge bærbarer, men der er det også ris til egen røv vis ma ikke følger med i timerne, da man kun består vis man klare det skriftlige prøver. og her bruger de fleste folk deres bærbar til fornuftligt arbejde.

men synes at det er super med bærbare i undervisningen, det er bare syndt at mange elevers forkerte brug af bærbarer tit ødelægger det for dem der vil bruge til undervisning.

Brugbart svar (1)

Svar #12
28. november 2006 af Celeb (Slettet)

Kan virkelig ikke se problemmet ved brugen af bærbare computere eller PDA's hvis folk bruger disse. Det er vel helt op til den enkelte elev, og selv om jeg sidder til en psykologi forelæsning og skriver dette indlæg er det kun fordi jeg ikke synes at jeg distrahere de interesserede lytter i salen for at kunne følge med. Det er egentlig meget sjovt, for min engelsk lærer beder os konsekvent lukke skærmen ned indtil han lader os åbne den - men istedet så sidder folk bare og sover? Hallo, om man sover eller spiller det gør vel ingen forskel?

Brugbart svar (1)

Svar #13
29. november 2006 af lany (Slettet)

Det er et stort problem, at nogle elever f.eks. spiller timerne. Én ting er, hvis det blot er én selv, det går udover, men det er langt fra tilfældet. Læreren bliver forstyrret, og ikke mindst sidemanden og dem, der sidder bagved kan ikke lade være med at kigge på skærmen. Hvis det så bare var sådan, at man melder sig helt ud, så kan jeg forstå det, men faktisk kan man opleve, at de, der sidder og spiller/surfer under en gennemgang efterfølgende spørger om noget, der er blevet sagt flere gange.

Iøvrigt er det noget vrøvl, som det bliver antydet, at det nærmest er op til én selv, om man vil følge med. Hvorfor er det lige, at man er der, hvis man ikke er interesseret i at få noget ud af det? Er det bare for at spilde læreres og kammeraters tid og skattekroner? Find dog på noget andet, der er mere interessant - der er tilbud nok!

Skriv et svar til: Gymnasieelever bruger deres bærbar til chat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.