Fysik
Lodret kast med luftmodstand
04. oktober 2006 af
civic18 (Slettet)
En bold kastes lodret opad med begyndelsesfarten 16 m/s. Når bolden kommer ned igen til starthøjden, er farten på grund af luftmodstanden faldet til 14,8 m/s. Boldens masse er 152 g.
Jeg skal beregn boldens tab i mekanisk energi..??
nogen der kan hjælp?
Jeg kan nemlig ikke lave det..
Jeg skal beregn boldens tab i mekanisk energi..??
nogen der kan hjælp?
Jeg kan nemlig ikke lave det..
Svar #1
04. oktober 2006 af sontas (Slettet)
tjah Ekin = Emek i starspositionen
(idet vi sætter epot = 0 i startpositionen)
Ekin,1 = 1/2 *0,152kg*(16m/s) ^2
Ekin,2 = 1/2 * 0,152kg*(14,8m/s)^2
Emek,tab = Ekin,1-Ekin,2
(idet vi sætter epot = 0 i startpositionen)
Ekin,1 = 1/2 *0,152kg*(16m/s) ^2
Ekin,2 = 1/2 * 0,152kg*(14,8m/s)^2
Emek,tab = Ekin,1-Ekin,2
Svar #2
19. november 2006 af lisagn (Slettet)
Jeg sidder netop med samme opgave - så tak for svaret :) Kan du evt. også svare på, "hvorvidt tabet i mekanisk energi er størst på opturen eller på nedturen?".
Håber det er i orden, jeg bruger denne tråd :)
Håber det er i orden, jeg bruger denne tråd :)
Skriv et svar til: Lodret kast med luftmodstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
