Matematik
en lille smule hjælp, integrale..
04. oktober 2006 af
Casper2 (Slettet)
Hej med jer.. håber der er en der kan hjælpe mig med at beregne den her integral:
x*(x^2+1)^4 og grænserne er 1 og 0
På forhånd tak
x*(x^2+1)^4 og grænserne er 1 og 0
På forhånd tak
Svar #1
04. oktober 2006 af mathon
1
Sx*(x^2+1)^4*dx
0
sæt
t = x^2+1,
hvoraf dt/dx = 2x eller dx = dt/(2x)
substitution af grænser:
x_øvre=1 --> t_øvre = 1^2+1 = 1 + 1 = 2
x_nedre=0 --> t_nedre = 0^2+1 = 0 + 1=1
substitution af integrand:
der substitueres i de kantede parenteser
[x^2+1]^4*x*dx]
St^4*x*1/(2x)dt
1/2*St^4dt
og
det bestemte
integral (med ændrede grænser)
2
1/2*St^4dt = ? .........
1
Sx*(x^2+1)^4*dx
0
sæt
t = x^2+1,
hvoraf dt/dx = 2x eller dx = dt/(2x)
substitution af grænser:
x_øvre=1 --> t_øvre = 1^2+1 = 1 + 1 = 2
x_nedre=0 --> t_nedre = 0^2+1 = 0 + 1=1
substitution af integrand:
der substitueres i de kantede parenteser
[x^2+1]^4*x*dx]
St^4*x*1/(2x)dt
1/2*St^4dt
og
det bestemte
integral (med ændrede grænser)
2
1/2*St^4dt = ? .........
1
Skriv et svar til: en lille smule hjælp, integrale..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
