Matematik

Beregn vinklerne ABC, gerne hurtig hjælp

04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)
Hey, har lidt problemer med denne her...

Har fået oplyst, a = 8, b = 9, c = 5

Det er en vilkårlig trekant...

Opgaven lyder, beregn vinklerne i ABC?

Hvad gør jeg?

Mvh Carsten

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

hint: Cosinusrelationerne...

Svar #2
04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)

Yep, har jeg også lige funedtud af?

Men kan ikke rigtig finde ud af at regne det ud... Du kunne ikke tænke dig at lave den til C? Så jeg kan se hvad du gør til sidst i udregningen?

Så laver jeg selv A og B

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

formlen er:
cos(C)= (a^2 + b^2 - c^2)/(2*ab)
hermed findes C ved:
C=cos^(-1)((a^2 + b^2 - c^2)/(2*ab))
Indsæt du nu selv tallene i formlen..

Svar #4
04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)

Har seriøs ingen anelse om hvordan jeg skriver de tal ind på lommeregneren...

Skriver bare syntax lige meget hvad jeg gør

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#4 skriv her hvad du skriver på din lommeregner, kan virkelig ikk se hvad problemet er, det er jo bare at indsætte talene i formlen!

Svar #6
04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)

skriver cos-1(8^2+9^2-5^2)/(2*8-9)

Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

så burde da altså heller ikk være noget problem, men dette skyldes måske at din lommeregner står på radian og ikke grader, som den i dette tilfælde skal gøre...

Svar #8
04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)

den står på radian

Svar #9
04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)

har prøvet denne cos relation

c^2=a^2+b^2-2*a*b*cosC

sætter så tallene ind:

5^2=8^2+9^2-2*8*5*cosC

Hvorda kommer udregningen til at se ud efter det jeg har skrevet? Ved ikke hvad jeg skal med de 5^2

Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2006 af mam86 (Slettet)

Så sæt den dog på grader..

Svar #11
04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)

hvor gør jeg det henne?

Svar #12
04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)

DEN ER PÅ GRADER!

Brugbart svar (0)

Svar #13
04. oktober 2006 af f-riis (Slettet)

Er det ikke fordi du ikke opløfter cos i -1??

Svar #14
04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)

Har jeg gjort

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Kig i #6, som du iøvrigt selv har skrevet, det står præcist som det skal.
Måske vil den ikke regne de ud, men så udregn tæller og nævner for sig først....

Svar #16
04. oktober 2006 af CarstenP (Slettet)

Kan det passe C giver 27 grader?

Skriv et svar til: Beregn vinklerne ABC, gerne hurtig hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.