Matematik
2 skodopgaver :(
26. november 2002 af
SP anonym (Slettet)
Jeg håber i kan hjælpe mig, de er ret svære, og der er meget tekst i den 1. opgave...
1. opgave:
I en matematisk model for udbreddelsen af en bestemt smitsom sygdom i en population af mennesker gælder, at den hastighed, hvormed antallet s af smittede personer, er bestemt ved
s'(t)= (100t)/(t^2+1)
hvor t angiver antal måneder efter sygdommens udbrud. I en bestemt situation er der 196 smittede 7 måneder efter sygdommens udbrud i populationen.
Bestem ud fra denne oplysning en forskrift for det approksimerende førstegradspolynomium for s i tallet 7.
Bestem ved hjælp af det approksimerende førstegradspolynomium et skøn over antallet af smittede i populationen 8 måneder efter sygdommens udbrud.
Bestem det tidspunkt, hvor hastigheden er s'(t) er størst.
2. opgave:
En funktion f er givet ved
f(x)= 2x^3-17x^2+40x , xe[0;5].
Bestem monotoniforholdene for f.
(Tegn grafen for f) og bestem værdi mængden for f.
Løs ved beregning ligningen
f(x)=5x.
Håber virkelig i kan hjælpe!!
på forhånd tak.
1. opgave:
I en matematisk model for udbreddelsen af en bestemt smitsom sygdom i en population af mennesker gælder, at den hastighed, hvormed antallet s af smittede personer, er bestemt ved
s'(t)= (100t)/(t^2+1)
hvor t angiver antal måneder efter sygdommens udbrud. I en bestemt situation er der 196 smittede 7 måneder efter sygdommens udbrud i populationen.
Bestem ud fra denne oplysning en forskrift for det approksimerende førstegradspolynomium for s i tallet 7.
Bestem ved hjælp af det approksimerende førstegradspolynomium et skøn over antallet af smittede i populationen 8 måneder efter sygdommens udbrud.
Bestem det tidspunkt, hvor hastigheden er s'(t) er størst.
2. opgave:
En funktion f er givet ved
f(x)= 2x^3-17x^2+40x , xe[0;5].
Bestem monotoniforholdene for f.
(Tegn grafen for f) og bestem værdi mængden for f.
Løs ved beregning ligningen
f(x)=5x.
Håber virkelig i kan hjælpe!!
på forhånd tak.
Skriv et svar til: 2 skodopgaver :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
