Fysik
varmeveksler beregning
06. oktober 2006 af
Katen (Slettet)
Hej
Jeg har nogle spørgsmål til nedestående opgave i faget procesteknik.
In an oil cooler, 216 kg/h of hot oil enters a thin metal pipe of diameter 25 mm.
An equal mass of cooling water flows through the annular space between the pipe and a larger concentric pipe; the oil and water moving in opposite directions.
The oil enters at 420 K and is to be cooled to 320 K. The specific heat of the oil is 2.0 kJ/kg K.
Water enters at 290 K.
Take coefficients of 1.6 kW/m2K on the oil side and 3.6 kW/m2K on the water side.
What length of pipe will be required?
Jeg har beregne varmestrømmen vha. Q=cp*qm*delta temp
Desuden har jeg beregne hastigheden for olie vha qV=A*c
og derved kunne regne Re-tallet.
Men nu kan jeg ikke se hvordan jeg sakl komme vidre - har en ide om at jeg kan bruge Re-tallet og derved aflæse en værdi i et diagram, men kan ikke gennemskue hvilket af dem.
Min anden tanke er at jeg jo bør skulle bruge U-værdierne (varmegennemgangstallet) til noget - men synes normalt kun at man arbejder med den ene i eks. Q=delta middel temp*A*U.
Nogle der har et godt hint? for lige nu kan jeg ikke se hvad jeg skal gøre.
Kath. bioproces stud. 3. semestre.
Ps: Antaget densitet for olie til at være 871 kg/m^3 og brugt brugt den tilhørende dynamiske densitet.
Jeg har nogle spørgsmål til nedestående opgave i faget procesteknik.
In an oil cooler, 216 kg/h of hot oil enters a thin metal pipe of diameter 25 mm.
An equal mass of cooling water flows through the annular space between the pipe and a larger concentric pipe; the oil and water moving in opposite directions.
The oil enters at 420 K and is to be cooled to 320 K. The specific heat of the oil is 2.0 kJ/kg K.
Water enters at 290 K.
Take coefficients of 1.6 kW/m2K on the oil side and 3.6 kW/m2K on the water side.
What length of pipe will be required?
Jeg har beregne varmestrømmen vha. Q=cp*qm*delta temp
Desuden har jeg beregne hastigheden for olie vha qV=A*c
og derved kunne regne Re-tallet.
Men nu kan jeg ikke se hvordan jeg sakl komme vidre - har en ide om at jeg kan bruge Re-tallet og derved aflæse en værdi i et diagram, men kan ikke gennemskue hvilket af dem.
Min anden tanke er at jeg jo bør skulle bruge U-værdierne (varmegennemgangstallet) til noget - men synes normalt kun at man arbejder med den ene i eks. Q=delta middel temp*A*U.
Nogle der har et godt hint? for lige nu kan jeg ikke se hvad jeg skal gøre.
Kath. bioproces stud. 3. semestre.
Ps: Antaget densitet for olie til at være 871 kg/m^3 og brugt brugt den tilhørende dynamiske densitet.
Skriv et svar til: varmeveksler beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
