Matematik
Nogen der har lyst til at hjælpe?
09. oktober 2006 af
kifn (Slettet)
Så er jeg ramlet ind i lidt problemer igen!!!
Jeg har fået stillet opgaven:
En virksomhed regner med at kunne sælge sit produkt til en stykpris på P=12kr. De totae omkostninger stiger med 3kr.for hver enhed produceret.De fast omkostninger ved produktionen udgør 11kr.
a) Lad x betegne produktionsomfanget. Bestem en forskrift for omsætningsfunktionen f(x) samt en forskrift for omkostningsfunktionen g(x)
Jeg har så fået dt til at være: f(x) = x*12 og g (x)= (x*3)+11
Fuktionen II (x)= f(x)- g(x) kan kaldes profitfunktionen
b) Bestem forskriften for II(x) og beregn fra hvilken værdi af x virksomheden har overskud
Det har jeg fået til: x*12=x*3+11-> x*9=11 -> x= 1,23
Nu kommer problemet så....
Nu viser det sig at virksomheden ikke bare kan sælge løs uden at prisen presses nedad. Virksomheden opdager at den pris de kan opnå som funktion af x kan udtrykkes ved P=15-x
c) bestem under disse ændrede forhold den nye omsætningsfunktion h(x)....Hvordan gør man det????
d)Bestem endvidere forskriften for den nye profitfunktion II(x)=h(x)-g(x) og tegn grafen for denne ved hjælp af en række støttepunkter (behøves ikke, så længe jeg har støttepunkterne)
e) Beregn toppunktet for den nye profitfunktion.
f) angiv endelig definitionsmængde og værdimængde for profitfunktionen II(x)i d)
Er der nogen der kan hjælpe mig overhovedet?????
Jeg har fået stillet opgaven:
En virksomhed regner med at kunne sælge sit produkt til en stykpris på P=12kr. De totae omkostninger stiger med 3kr.for hver enhed produceret.De fast omkostninger ved produktionen udgør 11kr.
a) Lad x betegne produktionsomfanget. Bestem en forskrift for omsætningsfunktionen f(x) samt en forskrift for omkostningsfunktionen g(x)
Jeg har så fået dt til at være: f(x) = x*12 og g (x)= (x*3)+11
Fuktionen II (x)= f(x)- g(x) kan kaldes profitfunktionen
b) Bestem forskriften for II(x) og beregn fra hvilken værdi af x virksomheden har overskud
Det har jeg fået til: x*12=x*3+11-> x*9=11 -> x= 1,23
Nu kommer problemet så....
Nu viser det sig at virksomheden ikke bare kan sælge løs uden at prisen presses nedad. Virksomheden opdager at den pris de kan opnå som funktion af x kan udtrykkes ved P=15-x
c) bestem under disse ændrede forhold den nye omsætningsfunktion h(x)....Hvordan gør man det????
d)Bestem endvidere forskriften for den nye profitfunktion II(x)=h(x)-g(x) og tegn grafen for denne ved hjælp af en række støttepunkter (behøves ikke, så længe jeg har støttepunkterne)
e) Beregn toppunktet for den nye profitfunktion.
f) angiv endelig definitionsmængde og værdimængde for profitfunktionen II(x)i d)
Er der nogen der kan hjælpe mig overhovedet?????
Svar #1
09. oktober 2006 af kifn (Slettet)
Kan det passe at c)er h(x)=(15-x)*x
og d)er II=((15-x)*x)=(x*3+11) og udfra de oplysninger kan jeg tegne grafen?
og d)er II=((15-x)*x)=(x*3+11) og udfra de oplysninger kan jeg tegne grafen?
Svar #2
09. oktober 2006 af sontas (Slettet)
Ja det kan snildt passe. Du optimerer bare :
II(x) = (15-x)*x-3x-11 fx. ved differentiation, eller ved at finde toppunktet for parablen vha toppunktsformlen (same thing). Definitionsmængden må være x>= 0, og værdimængden kan du så finde udfra, at du kender toppunktet, og profitfunktionen går imod
-uendelig for x -> uendelig.
II(x) = (15-x)*x-3x-11 fx. ved differentiation, eller ved at finde toppunktet for parablen vha toppunktsformlen (same thing). Definitionsmængden må være x>= 0, og værdimængden kan du så finde udfra, at du kender toppunktet, og profitfunktionen går imod
-uendelig for x -> uendelig.
Skriv et svar til: Nogen der har lyst til at hjælpe?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
