Matematik

hjælp til endnu en mat opg...!

10. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

hej! nogen der kan hjælpe med denne her opgave??

I Thorleifs akvarieservice a/s føres en serie akvarier, hvis længde er det dobbelte af bredden, mens højden er 10 cm større end bredden. Thormod ønsker at købe et af disse akvarier, og det skal rumme 110,25 l.
*Bestem akvariets mål.



På forhånd tak:-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Kald bredden for x.
Hvad er da højden?
Hvad er da længden?

Udnyt at rumfang = længde·bredde·højde

Svar #2
10. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

højden er vel, x+10 og længden 2*x


hvad er det lige jeg skal gange sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Du skal gange længde bredde og højde sammen, sætte dette lig 110.25, og løse mht. x.

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Opskriv og løs ligningen
x·2x·(x+2) = 110,25

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Rettelse
Opskriv og løs ligningen
x·2x·(x+10) = 110,25

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

Da 1 liter er 100cm³ er den korrekte ligning
x·2x·(x+10) = 11025.

Denne lignig har løsningen x=14,88 cm.

Svar #7
10. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

ok, skal jeg så ikke dividere 11025 med 1000?

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2006 af ibibib (Slettet)

#7 Nej.
Ligningen står rigtigt (endelig:)) i #6.

Svar #9
10. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

ok, så vil jeg bare sige tusind tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. oktober 2006 af mathon

bredden sættes til x
længden sættes til 2x
højden sættes til x+10 (alle mål i cm!)

1_liter = 1_dm^3 = 1000_cm^3

110,25_liter = 110250_cm^3

rumfang

længde*bredde*højde = 110250_cm^3

2x*x*(x+10) = 110250 divideres igennem med 2

x^2*(x+10) = 110250

x^3 + 10x^2 - 110250 = 0

bruger graftegner eller solver:

x = 35,
hvorfor

bredden er 35 cm
længde er 70 cm
højden er 45 cm


kontrolberegning

3.5_dm*7_dm*4.5_dm = 110.25_dm^3 = 110.25_liter


Svar #11
10. oktober 2006 af calamaris (Slettet)

ok... hva står _ for?

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. oktober 2006 af Spinderella_1989 (Slettet)

tror bare at det er mellemrum!!

Skriv et svar til: hjælp til endnu en mat opg...!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.