Matematik
matematik
10. oktober 2006 af
line-jensen (Slettet)
plz hjælp med at løse dene opgave jeg kan slet ikke forstå det.
en far siger om sin 11-årige søn:, om 14 år er jeg dobbelt så gammel som min søn hvor gammel er faderen nu? kald faderen nuværende alder for x. Hvor gammel faderen så om 14 år? hvor gammel er sønnen om 14 år?bestem faderens alder.
en far siger om sin 11-årige søn:, om 14 år er jeg dobbelt så gammel som min søn hvor gammel er faderen nu? kald faderen nuværende alder for x. Hvor gammel faderen så om 14 år? hvor gammel er sønnen om 14 år?bestem faderens alder.
Svar #1
10. oktober 2006 af mathon
nu
Far : x
søn : 11
om 14 år:
Far : x+14
søn : 11+14=25
og
x+14 = 2*25=50
x+14=50
x=50-14
x = 36
Faderen er 36 år nu.
Far : x
søn : 11
om 14 år:
Far : x+14
søn : 11+14=25
og
x+14 = 2*25=50
x+14=50
x=50-14
x = 36
Faderen er 36 år nu.
Svar #3
10. oktober 2006 af Cecimort (Slettet)
Okay, du ved at sønnen nu er 11 år gammel
Om 14 år, har sønnen faderens halve alder.
Læg 14 til 11 og gang det med 2, så har du faderens alder om 14 år.
Og ligedan med sønnens alder: 11+14 = 25
Mht til ligningen så tror jeg den kommer til at lyde noget lig det her: x+14 = (11+14)*2
Skriv hvis du har ydeligere spørgsmål :)
Svar #4
10. oktober 2006 af Cecimort (Slettet)
Og hvor er det irriterende at jeg ikke kunne se at der allerede VAR oprettet svar.. Nu føler jeg mig dum.. :D
Skriv et svar til: matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
