Matematik

matematik

10. oktober 2006 af line-jensen (Slettet)
plz hjælp..
længden af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden.desuden er omkredsen 148 cm. find dets længde og bredde.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Kald bredden for x, skriv nu både omkredsen og længden givet ved x, så kigger vi på det igen

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2006 af mathon

bredde: x
længde: 2*x-7 (alle mål i cm)

omkreds = 2(b+L)

2(b+L) = omkreds = 148

2(x+2*x-7) = omkreds = 148

2(3*x-7) = 148

3*x-7 = 74

3x = 81

x = 81/3

x = 27

bredde: 27_cm
længde: 2*27-7 = 54 - 7 = 47_cm

kontrolberegning.
omkreds = (2*(27+47))_cm = 148_cm

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2006 af morten-2 (Slettet)

tak for hjælpet

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.