Matematik

matematik

11. oktober 2006 af line-jensen (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe med at løse det

summen af det dobbelte af et tal og tallet 3 er 49 find tallet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2006 af martinrv (Slettet)

Du kan opstille en simpel ligning. Prøv at gøre det og skriv den ind...

/martinrv

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Summen er lig tal adderet (plusset) sammen. Du ved at det dobbelte af det ukendte tal (dvs. 2x) plusset med 3, giver 49. Opstil det i en ligning:

2x + 3 = 49

Find x.

Svar #3
11. oktober 2006 af line-jensen (Slettet)

jeg kan slet ik regn det ud ved ik hvorfor...plz hjælp lidt mere

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3:
Hvor går det galt? Lav evt. nogle udregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2006 af martinrv (Slettet)

"Summen af det dobbelte af et tal og tallet 3 er 49 find tallet."

Summen betyder de to tal lagt sammen.
De to tal er:
Det dobbelte af et tal, altså 2 gange et tal. Det tal kalder vi x.
Tallet 3.

Dvs., at 2 · x + 3 = 49.
Så kan man isolere x ved at trække 3 fra og dividere med 2 på begge sider af lighedstegnet:
2 · x + 3 = 49
<=>
2 · x = 49 - 3
<=>
x = 46 / 2
<=>
x = 23

/martinrv

Svar #6
11. oktober 2006 af line-jensen (Slettet)

mange tak

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.