Matematik
matematik
11. oktober 2006 af
morten-2 (Slettet)
plz hjælp....
I en trekant er den største vinkel 35 grade større end den mindste vinkel og den mindst vinkel er 10 grade mindre end den tredje vinkel. hvor stor er den mindste vinkel?
I en trekant er den største vinkel 35 grade større end den mindste vinkel og den mindst vinkel er 10 grade mindre end den tredje vinkel. hvor stor er den mindste vinkel?
Svar #1
11. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Tag udgangpunkt fra den mindste vinkel, og kald den x.
Vinkelsummen i en trekant er 180 grader.
x + (35+x) + (10+x) = 180
Vinkelsummen i en trekant er 180 grader.
x + (35+x) + (10+x) = 180
Svar #3
11. oktober 2006 af mathon
den mindste vinkel sættes til x°
den størstevinkel sættes til x° + 35° (35° større end den mindste vinkel)
den mindst vinkel er 10° mindre end den tredje vinkel, hvilket er det
samme som:
den tredje vinkel er 10° større end den mindste vinkel og sættes til x°+10°
vinkelsum = 180° = x° + x° + 35° + x°+10°,
hvoraf
x° = ? ...................
den størstevinkel sættes til x° + 35° (35° større end den mindste vinkel)
den mindst vinkel er 10° mindre end den tredje vinkel, hvilket er det
samme som:
den tredje vinkel er 10° større end den mindste vinkel og sættes til x°+10°
vinkelsum = 180° = x° + x° + 35° + x°+10°,
hvoraf
x° = ? ...................
Skriv et svar til: matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
