Matematik

matematik

11. oktober 2006 af morten-2 (Slettet)
er der nogen der kan hjælpe..tak
på posthuset købes lige mange 7-kr. frimærker og 6-kr. frimærker for i alt 455 kr. hvor mange frimærker blev købt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Give it a try!
Opstil det i ligning. Prøv selv.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Facit: 35

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hovsa... facit er 70. (35 af hver frimærke-type.)

Svar #4
11. oktober 2006 af morten-2 (Slettet)

takker.....

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

(7kr · x) + (6kr · x) = 455kr

Opløser parenteser...

7·x + 6·x = 455

13·x = 455

x = 455:13

x = 35.

Der bliver købt 35 af 7 kroners frimærkerne & 35 af 6 kroners frimærkerne.

Dvs. 2·35 = 70

Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.