Matematik
matematik
11. oktober 2006 af
morten-2 (Slettet)
hjælp..plz
simon har 45 kr. mere end marie. I alt har de 125 kr. hvor mange penge har hver?
simon har 45 kr. mere end marie. I alt har de 125 kr. hvor mange penge har hver?
Svar #1
11. oktober 2006 af FredeW (Slettet)
Marie har x kr. Simon har x+45 kr. Tilsammen har de x+(x+45)=125...
Svar #2
11. oktober 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
Stil dine oplysninger op som to ligninger
Simon = x
Marie = y
x = 45 + y og x + y = 125
Du sætter den ene ind i den anden
fx
45 + y + y = 125 <=>
45 + 2y = 125 <=>
2y = 80 <=>
y = 40
Dernæst kan du løse x = 45 + y:
x = 45 + 40 <=>
x = 85
Altså: Simon = 85
Marie = 40
Simon = x
Marie = y
x = 45 + y og x + y = 125
Du sætter den ene ind i den anden
fx
45 + y + y = 125 <=>
45 + 2y = 125 <=>
2y = 80 <=>
y = 40
Dernæst kan du løse x = 45 + y:
x = 45 + 40 <=>
x = 85
Altså: Simon = 85
Marie = 40
Svar #3
11. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)
Simon har 45 kr mere end Marie. Dvs.
I: Simon = Marie + 45
I alt har de 125 kr:
II: Marie + Simon = 125
Hvis du indsætter I i II, får du:
Marie + (Marie + 45) = 125
<=>
Marie + Marie + 45 = 125
<=>
2 · Marie = 125 - 45
<=>
2 · Marie = 80
<=>
Marie = 80:2
<=>
Marie = 40 kr
Kig så på Simon i I:
Simon = Marie + 45
Dvs.
Simon = 40 kr + 45 kr
=
Simon = 85 kr
I: Simon = Marie + 45
I alt har de 125 kr:
II: Marie + Simon = 125
Hvis du indsætter I i II, får du:
Marie + (Marie + 45) = 125
<=>
Marie + Marie + 45 = 125
<=>
2 · Marie = 125 - 45
<=>
2 · Marie = 80
<=>
Marie = 80:2
<=>
Marie = 40 kr
Kig så på Simon i I:
Simon = Marie + 45
Dvs.
Simon = 40 kr + 45 kr
=
Simon = 85 kr
Skriv et svar til: matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
