Matematik

3 ligninger

11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)
a)14*e^(-x)=8
b)73*e^½x=16
c)8*e^(x+5)=e^-x

hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

hint: logaritmer..

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2006 af Einsteinium (Slettet)

du skal finde x? divider tallene over og

i a) ville jeg foreslå noget ln, på begge sider self.

i b) også noget ln

og i c) sørme også noget ln

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

i dit første indlæg har jeg bevaret på a'eren..
Da du selv - korrekt og uden problemer i øvrigt - kunne løse en a opgaverne, synes jeg du skal forsøge igen og så kan vi hjælpe dig, hvis det skulle vise sig at være forkert..

mvh :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2006 af mathon

se

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=266794

Svar #5
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

a)14*e^(-x)=8 <=> ln(e^(-x)=8/14<=> -x=ln(0,5714)<=>
x=-ln(0,5714)
er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2006 af Guruen (Slettet)

prøv at beholde brøkerne..

i øvrigt.. bare en lille formalitet..
ln(e^(-x)=8/14<=>
-x=ln(0,5714)<=>

Sæt ln på på begge sider SAMTIDIG - ellers er gælder udsagnet ikke..

ln(e^(-x))=ln(8/14)=ln(4/7) <=>
x=-ln(4/7) - du skal ikke regne videre - -ln(4/7) er et fint svar, da det er så eksakt som det kan blive.. :D:D

Svar #7
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

b)73*e^½x=16 <=>ln(e^½x)=ln(16/73)<=> ½x=ln(16/73)<=>
x=ln(16/73)/½
rigtigt?

Svar #8
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

er der nogle der kan hjælpe mig med opg c?

Svar #9
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

hjælp!!

Svar #10
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

jeg kan ikke løse opg c:(

Svar #11
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Svar #12
11. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

plzzz hjælp!!

Skriv et svar til: 3 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.