Matematik
funktion
14. oktober 2006 af
takker_300 (Slettet)
Hej:) Jeg har fået til opgave at bestemme den største og mindste strømstyrke udfra ligningen
I(t)=4,2+2,5*sin(50*pi*t) , for t større eller lig 0.
Derefter skal jeg beregne hvornår strømstyrken første gange er 6 ampere.
For at gøre det skal jeg så ikke isolere t i den I`(t) eller hvordan gør jeg lige det?
Håber en vil hjælpe:)
I(t)=4,2+2,5*sin(50*pi*t) , for t større eller lig 0.
Derefter skal jeg beregne hvornår strømstyrken første gange er 6 ampere.
For at gøre det skal jeg så ikke isolere t i den I`(t) eller hvordan gør jeg lige det?
Håber en vil hjælpe:)
Svar #1
14. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
Hmm, du behøver ikke hive fat i differentialregningen. Vi ved, at sinus-funktionen har værdimængden [-1;1], så den største strømstyrke må være 4,2+2,5*1. Samme argumentation for den mindste strømstyrke.
For at beregne hvornår strømstyrken er 6 ampere, løser du ligningen 4,2+2,5*sin(50*pi*t)=6. Der er - uendeligt - mange mulige værdier af t, så find den mindste.
For at beregne hvornår strømstyrken er 6 ampere, løser du ligningen 4,2+2,5*sin(50*pi*t)=6. Der er - uendeligt - mange mulige værdier af t, så find den mindste.
Svar #2
14. oktober 2006 af takker_300 (Slettet)
Når ja gør det da meget nemmere på den måde, tænkte jeg slet ikke på:)..
Men når jeg skal isolere t i ligningen, hvordan får jeg så sin(...) væk?
Men når jeg skal isolere t i ligningen, hvordan får jeg så sin(...) væk?
Svar #3
14. oktober 2006 af Waterhouse (Slettet)
4,2+2,5*sin(50*pi*t)=6 <=>
2,5*sin(50*pi*t)=1,8 <=>
sin(50*pi*t)=0,72 =>
50*pi*t=arcsin(0,72)
...hvor arcsin er den omvendte funktion til sinus.
2,5*sin(50*pi*t)=1,8 <=>
sin(50*pi*t)=0,72 =>
50*pi*t=arcsin(0,72)
...hvor arcsin er den omvendte funktion til sinus.
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
