Matematik
|AB|=|CD| ?...hvordan løses den?
16. oktober 2006 af
Jelly (Slettet)
Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig...
Vis, at de stykker AB og CD, der afskæres af en ret linie mellem koordinatakserne og grafen for funktionen f(x) = 1/x
er lige lange, altså at |AB|=|CD|
Jeg har fået et hint:
Sæt B(p;1/x) og C(q;1/q)
Man kan se situationen her:
http://peecee.dk/?id=7574
Har virkelig ingen anelse for hvordan den skal løses. Håber derfor på hjælp.
På forhånd tak!
Vis, at de stykker AB og CD, der afskæres af en ret linie mellem koordinatakserne og grafen for funktionen f(x) = 1/x
er lige lange, altså at |AB|=|CD|
Jeg har fået et hint:
Sæt B(p;1/x) og C(q;1/q)
Man kan se situationen her:
http://peecee.dk/?id=7574
Har virkelig ingen anelse for hvordan den skal løses. Håber derfor på hjælp.
På forhånd tak!
Svar #2
16. oktober 2006 af baloon (Slettet)
Nogle der kan komme med ideer til en løsning af opgaven.
Skriv et svar til: |AB|=|CD| ?...hvordan løses den?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
