Matematik

Ligning

19. oktober 2006 af frede000 (Slettet)
Nogen der kan løse denne ligning?


172*0,96^x=100

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2006 af nicotut (Slettet)

Du skal bruge logaritmereglerne. Se i din formelsamling...

Svar #2
19. oktober 2006 af frede000 (Slettet)

Har ikke lært logaritmereglerne, kan du ikke prøve at løse den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2006 af mathon

172*0,96^x=100

0,96^x=100/172

ln(0,96^x) = ln(100/172)

x*ln(0,96) = ln(100/172)

x = ln(100/172)/ln(0,96)

Svar #4
19. oktober 2006 af frede000 (Slettet)

Min facitliste siger det skal blive 14

og det gør det på ingen måde her

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2006 af lassa (Slettet)

x*ln(0,96) = ln(100/172)
X=13,2851

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2006 af mathon

...uanset hvad der måtte stå i din facitliste er svaret x = 13.2851 (med 4 decimaler)

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.