Matematik

isoler alle størrelserne

19. oktober 2006 af sweetty (Slettet)
isoler alle størrelserne
p=k*a*(t1-t2)
hjælp!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Måske misforstår du opgaven. Et eksempel:

k = p/(a*(t1-t2))

a, t1 og t2 kan du nok sjusse dig frem til. Det er bare at flytte lidt rundt.

Svar #2
19. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal isoler t1 og t2 kan du ikke hjælpe mig med det??

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Ok.

Først deler du med k og a. Så får du:

p/(k*a) = t1-t2

Dernæst lægger du t2 til på begge sider. Der får du:

p/(k*a)+t2 = t1

Dermed er t1 isoleret. Nu skulle du gerne kunne isolere resten selv. :)

Svar #4
19. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

Er t2 = p/(k*a)+t1 ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Nej, prøv igen!

Svar #6
19. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

t2 = p/(k*a)-t1

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2006 af Ronson76 (Slettet)

Se i #3 hvor du har udtrykket


p/(k*a)+t2 = t1

Hvad gør du ved det for at få t2 til at stå alene?

Svar #8
19. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

er det ikke t2 = p/(k*a)-t1 ??

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#8:

jo

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#9: Nej, det er forkert. Undskyld

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

t1 - t2 = p/(k*a)

Subtrahere med t1 på begge sider:

-t2 = p/(k*a) - t1

Gang igennem med -1

t2 = - (p/(k*a) - t1)
....

Svar #12
19. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

kan du så ikke forklare mig det ?? for jeg ved det ikke

Svar #13
19. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

okay manget tak:-)

Svar #14
19. oktober 2006 af sweetty (Slettet)

mange*

Skriv et svar til: isoler alle størrelserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.